Het onderzoek in het kader van de moord op Mikey Peeters (19) loopt op volle toeren. In de nacht van zaterdag op zondag meldde zich een eerste dader aan bij de politie. Het gaat om een 21-jarige man die zich aanbood bij de politie van Leuven. S.V. wordt momenteel ondervraagd door de federale politie in Brugge. Later wordt hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die moet over zijn aanhouding beslissen. Wie van de twee daders de Vlaams-Brabander is, is nog niet duidelijk. Het parket wil eerst honderd procent zekerheid voor het daarover communiceert. De beelden van de steekpartij, die Mikey Peeters het leven kostte, zullen nog grondig herbekeken worden.

Volgens het parket is ook de tweede dader geïdentificeerd. Die is nog voortvluchtig en wordt opgespoord. Het parket geeft verder geen commentaar over de zaak.

Mikey Peeters werd vrijdagochtend het slachtoffer van zinloos geweld. De jongeman incasseerde zes messteken en bezweek aan zijn verwondingen. De politie kreeg een vijftigtal tips op basis van de robotfoto's die werden verspreid. Wellicht werd in Oostende ook de vluchtauto van de moordenaars gevonden. De grijze Hyundai werd naar de federale politie van Brugge getakeld voor sporenonderzoek.

Brugge is nog steeds in de ban van dit drama. Tientallen mensen legden zaterdagmiddag een bloem neer op de plaats waar Mikey Peeters werd neergestoken. Vrijdagavond klonk er in de Brugse cafés een minuut lang applaus voor de jongeman en zaterdagavond werden de muziek en attracties op de Meifoor vijf minuten stilgelegd als eerbetoon aan de overleden tiener. (Belga/TE)

Het onderzoek in het kader van de moord op Mikey Peeters (19) loopt op volle toeren. In de nacht van zaterdag op zondag meldde zich een eerste dader aan bij de politie. Het gaat om een 21-jarige man die zich aanbood bij de politie van Leuven. S.V. wordt momenteel ondervraagd door de federale politie in Brugge. Later wordt hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die moet over zijn aanhouding beslissen. Wie van de twee daders de Vlaams-Brabander is, is nog niet duidelijk. Het parket wil eerst honderd procent zekerheid voor het daarover communiceert. De beelden van de steekpartij, die Mikey Peeters het leven kostte, zullen nog grondig herbekeken worden. Volgens het parket is ook de tweede dader geïdentificeerd. Die is nog voortvluchtig en wordt opgespoord. Het parket geeft verder geen commentaar over de zaak. Mikey Peeters werd vrijdagochtend het slachtoffer van zinloos geweld. De jongeman incasseerde zes messteken en bezweek aan zijn verwondingen. De politie kreeg een vijftigtal tips op basis van de robotfoto's die werden verspreid. Wellicht werd in Oostende ook de vluchtauto van de moordenaars gevonden. De grijze Hyundai werd naar de federale politie van Brugge getakeld voor sporenonderzoek. Brugge is nog steeds in de ban van dit drama. Tientallen mensen legden zaterdagmiddag een bloem neer op de plaats waar Mikey Peeters werd neergestoken. Vrijdagavond klonk er in de Brugse cafés een minuut lang applaus voor de jongeman en zaterdagavond werden de muziek en attracties op de Meifoor vijf minuten stilgelegd als eerbetoon aan de overleden tiener. (Belga/TE)