De socialistische vakbond plant een werkonderbreking op 27 juni. Het gaat om acties bij een deel van het personeel van spoorwegbeheerder Infrabel. In het persbericht van de Franstalige vleugel van de socialistische vakbond staat dat "de acties het treinverkeer op het hele net zullen verstoren".

Jean Pierre Goossens, algemeen secretaris bij de Vlaamse vleugel van de socialistische vakbond, zei eerder dat opgeroepen is om reiziger niet te hinderen.

De socialistische vakbond diende de actieaanzegging in omdat men wil dat Infrabel werk maakt van een protocolakkoord uit 2008 voor de arbeiders die aan de sporen werken. Volgens de bonden moet dat werk aantrekkelijker gemaakt worden en moeten de werknemers begeleiding krijgen om vlotter door te kunnen groeien binnen het spoorbedrijf.

De christelijke spoorvakbond ACV-Transcom steunt de actie niet, want wil eerst het lopende overlegproces uitdoen. Er moet voor 1 juli nog een derde bemiddelingsvergadering georganiseerd worden, luidt het daar. (Belga/TE)

De socialistische vakbond plant een werkonderbreking op 27 juni. Het gaat om acties bij een deel van het personeel van spoorwegbeheerder Infrabel. In het persbericht van de Franstalige vleugel van de socialistische vakbond staat dat "de acties het treinverkeer op het hele net zullen verstoren". Jean Pierre Goossens, algemeen secretaris bij de Vlaamse vleugel van de socialistische vakbond, zei eerder dat opgeroepen is om reiziger niet te hinderen. De socialistische vakbond diende de actieaanzegging in omdat men wil dat Infrabel werk maakt van een protocolakkoord uit 2008 voor de arbeiders die aan de sporen werken. Volgens de bonden moet dat werk aantrekkelijker gemaakt worden en moeten de werknemers begeleiding krijgen om vlotter door te kunnen groeien binnen het spoorbedrijf. De christelijke spoorvakbond ACV-Transcom steunt de actie niet, want wil eerst het lopende overlegproces uitdoen. Er moet voor 1 juli nog een derde bemiddelingsvergadering georganiseerd worden, luidt het daar. (Belga/TE)