Abou Jajah haalt op zijn Facebookpagina hard uit naar Sharia4Belgium, de extremistische moslimvereniging die opmerkelijke uitspraken deed naar aanleiding van de onlusten in Molenbeek die volgden op de arrestatie van een vrouw in niqab die haar gezicht niet wilde laten zien tijdens een identiteitscontrole. De vrouw verwondde een agente door haar een kopstoot te geven.

Sharia4belgium gaf een persconferentie waarop woordvoerder Fouad Belkacem zei dat hij trots was op de vrouw in niqab. Hij deed daarbij een hele reeks uitspraken die nu onderwerp van onderzoek zijn door het Centrum voor Gelijke Kansen en Racisme (CGKR). Naar aanleiding van deze persconferentie willen onder meer premier Di Rupo en minister van binnenlandse zaken Joëlle Milquet Sharia4Belgium buiten de wet plaatsen.

'Argumenten voor islamofobie'

Een week na de feiten komt er kritiek op Sharia4Belgium van de Arabische Europese Liga (AEL). 'Dat die clowns zich van de AEL distantiëren is voor mij geen verrassing,' zegt woordvoerder Abou Jajah. Als emancipatorische en strijdbare beweging heeft de AEL altijd tegenwind gekregen vanuit ultra conservatieve hoek in de Moslim gemeenschap. Dit soort kringen zijn een objectieve bondgenoot van het racistische establishment. Ze legitimeren het racisme, ze zijn een lopende en pratende bundel van argumenten voor Islamofobie, en tegelijkertijd stellen ze geen enkele maatschappij-kritische visie voor buiten wat moraliserende verhaaltjes.'

De Arabisch Europese Liga of de AEL ijverde van 2000 tot 2007 vanuit Antwerpen voor de versterking van de Arabische identiteit in ons land. De beweging verzette zich tegen gedwongen integratie en kwam geregeld in het nieuws naar aanleiding van of in de marge van relletjes. Na een mislukte poging om door te breken in de politiek, verhuisde voorman Abou Jajah naar Libanon.

'Clowns en opportunisten'

'Sharia4Belgium en de Belgische politieke klasse verdienen elkaar en vullen elkaar op in het verkrachten van een maatschapelijk debat om een verbasterde culturalistische religieuse debat van te maken,' zegt Abou Jajah nog. 'We kunnen het terrein niet laten aan fanatieke racisten aan de ene zijde of aan extremistische fundamentalistische clowns en opportunisten aan de andere.' (EE)

Abou Jajah haalt op zijn Facebookpagina hard uit naar Sharia4Belgium, de extremistische moslimvereniging die opmerkelijke uitspraken deed naar aanleiding van de onlusten in Molenbeek die volgden op de arrestatie van een vrouw in niqab die haar gezicht niet wilde laten zien tijdens een identiteitscontrole. De vrouw verwondde een agente door haar een kopstoot te geven. Sharia4belgium gaf een persconferentie waarop woordvoerder Fouad Belkacem zei dat hij trots was op de vrouw in niqab. Hij deed daarbij een hele reeks uitspraken die nu onderwerp van onderzoek zijn door het Centrum voor Gelijke Kansen en Racisme (CGKR). Naar aanleiding van deze persconferentie willen onder meer premier Di Rupo en minister van binnenlandse zaken Joëlle Milquet Sharia4Belgium buiten de wet plaatsen. 'Argumenten voor islamofobie' Een week na de feiten komt er kritiek op Sharia4Belgium van de Arabische Europese Liga (AEL). 'Dat die clowns zich van de AEL distantiëren is voor mij geen verrassing,' zegt woordvoerder Abou Jajah. Als emancipatorische en strijdbare beweging heeft de AEL altijd tegenwind gekregen vanuit ultra conservatieve hoek in de Moslim gemeenschap. Dit soort kringen zijn een objectieve bondgenoot van het racistische establishment. Ze legitimeren het racisme, ze zijn een lopende en pratende bundel van argumenten voor Islamofobie, en tegelijkertijd stellen ze geen enkele maatschappij-kritische visie voor buiten wat moraliserende verhaaltjes.' De Arabisch Europese Liga of de AEL ijverde van 2000 tot 2007 vanuit Antwerpen voor de versterking van de Arabische identiteit in ons land. De beweging verzette zich tegen gedwongen integratie en kwam geregeld in het nieuws naar aanleiding van of in de marge van relletjes. Na een mislukte poging om door te breken in de politiek, verhuisde voorman Abou Jajah naar Libanon. 'Clowns en opportunisten' 'Sharia4Belgium en de Belgische politieke klasse verdienen elkaar en vullen elkaar op in het verkrachten van een maatschapelijk debat om een verbasterde culturalistische religieuse debat van te maken,' zegt Abou Jajah nog. 'We kunnen het terrein niet laten aan fanatieke racisten aan de ene zijde of aan extremistische fundamentalistische clowns en opportunisten aan de andere.' (EE)