Roland Duchatelêt: 'Aberrant hoe slecht Vlaanderen en België bestuurd worden'

15/02/13 om 14:28 - Bijgewerkt om 14:28

Ondernemer en ex-politicus Roland Duchatelêt haalt snoeihard uit naar het Belgische en Vlaams beleid: 'Het is aberrant geworden hoe slecht het land, en ook Vlaanderen, geleid wordt.' Hij raadt jonge mensen aan het land te verlaten 'als hier zo verder gaat'.

Roland Duchatelêt: 'Aberrant hoe slecht Vlaanderen en België bestuurd worden'

© Belga

Voor ondernemer en ex-politicus Roland Duchatelêt gaat het in België, en zeker in Vlaanderen, de verkeerde kant op. De overheid is veel te duur en om dat systeem te handhaven, bestaat in België één van de hoogste fiscale aanslagvoeten ter wereld. De politiek heeft daarbij ook een verkeerd beeld van ondernemers, zo zegt Duchatelêt in Actua-Expert op Actua-TV. Hij raadt jonge mensen aan het land te verlaten "als hier zo verder gaat".

"De komende decennia gaan mensen en bedrijven veel meer kiezen waar ze willen wonen en werken en produceren. De markt is daarin ook belangrijk", zegt Roland Duchatelêt, oprichter van Vivant, dat in kartel met Open VLD naar de kiezer trok.

"De landen gaan veel meer in concurrentie treden met elkaar. Politici hebben de tendens te geloven dat ondernemers kunnen overtuigd worden om hier te blijven en dat ze dan gaan mee strijden op hetzelfde schip, tegen de andere schepen van de Walen en tegen de rest. Maar zo werkt het niet. De ondernemers, die gaan gewoon naar het schip dat het beste vaart. En als het schip van Vlaanderen heel slecht aan het varen is, dan gaan die gewoon naar een ander schip. Dat is een heel groot politiek misdenken over hoe de wereld in elkaar zit".

Duchatelêt: 'Aberrant hoe slecht België en Vlaanderen geleid worden'

Duchatelêt raadt jonge mensen ook aan het land te verlaten als het hier zo verder gaat. "Het is aberrant geworden hoe slecht het land, en ook Vlaanderen, geleid wordt. Vlaanderen is een ongelofelijke geldverslindende machine geworden. Vlaanderen verslindt 28 miljard euro per jaar en wat doen ze daarmee? Het onderwijs! What's next? Een beetje wegen onderhouden. En wat doen ze nog? Ze zitten daar ongelofelijk veel zichzelf bezig te houden" zo klinkt het nog.

Duchatelêt stelt wereldwijd 5.000 mensen tewerk, waarvan 500 in België.

Lees meer over:

Onze partners