De man kreeg gelijk. De rechter kende hem een schadevergoeding van 250.000 euro toe, ondanks het feit dat uit videobeelden bleek dat hij schuldig was. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.

In 2008, nadat de nieuwe directie van het bedrijf in kwestie MACtac, de beelden te zien kreeg van de pesterijen, ontsloeg ze drie daders op staande voet. Een van hen, Lucien J., lid van de christelijke

vakbond CSC en beschermd omdat hij op de lijst van de sociale verkiezingen stond, stapte met de steun van de vakbond naar de rechter.

In eerste aanleg kreeg hij ongelijk, maar in beroep werd de man in het gelijk gesteld. De extreme folteringen, die op de beelden te zien waren, zijn geen dwingende reden voor ontslag, oordeelde de

arbeidsrechter. MACtac weigerde om hem terug in dienst te nemen en moest 250.000 euro schadevergoeding betalen.

De twee andere daders stapten daarna met steun van de socialistische vakbond FGTB eveneens naar de rechter en kregen elk een lagere, maar toch nog royale ontslagvergoeding.

De man kreeg gelijk. De rechter kende hem een schadevergoeding van 250.000 euro toe, ondanks het feit dat uit videobeelden bleek dat hij schuldig was. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag. In 2008, nadat de nieuwe directie van het bedrijf in kwestie MACtac, de beelden te zien kreeg van de pesterijen, ontsloeg ze drie daders op staande voet. Een van hen, Lucien J., lid van de christelijke vakbond CSC en beschermd omdat hij op de lijst van de sociale verkiezingen stond, stapte met de steun van de vakbond naar de rechter. In eerste aanleg kreeg hij ongelijk, maar in beroep werd de man in het gelijk gesteld. De extreme folteringen, die op de beelden te zien waren, zijn geen dwingende reden voor ontslag, oordeelde de arbeidsrechter. MACtac weigerde om hem terug in dienst te nemen en moest 250.000 euro schadevergoeding betalen. De twee andere daders stapten daarna met steun van de socialistische vakbond FGTB eveneens naar de rechter en kregen elk een lagere, maar toch nog royale ontslagvergoeding.