Personeel geeft Ryanair-directie ultimatum

© Getty Images

De directie van Ryanair krijgt tot eind januari de tijd om met een bevredigend voorstel te komen om de sociale onrust bij de luchtvaartmaatschappij op te lossen. Dat heeft het personeel zaterdag beslist tijdens een algemene vergadering in Charleroi. Tot die tijd worden de stakingen opgeschort, maar als een oplossing uitblijft wil het personeel daarna twee dagen per maand het werk neerleggen.

Het Belgische Ryanair-personeel al voor het tweede weekend op rij. Zaterdag en zondag zijn daardoor 152 vluchten – 76 vertrekkende en evenveel aankomende – geschrapt op de luchthaven van Charleroi. De in België gestationeerde stewards en stewardessen van Ryanair leggen het werk neer omdat de directie van de Ierse budgetvlieger weigert om het wettelijke minimumloon in ons land te betalen.

‘Zeer vastberaden’

Tijdens een algemene vergadering zaterdag heeft het personeel beslist om de stakingen op te schorten tot eind januari. ‘De directie heeft tot dan de tijd om met een voorstel te komen’, zegt de secretaris van de christelijke vakbond Didier Lebbe. Lukt dat niet, dan zal het personeel twee dagen per maand staken tot er wel een oplossing is.

Volgens Lebbe namen zaterdag zowat tweehonderd personeelsleden deel aan de vergadering. Het personeel ‘is zeer vastberaden en bereid om zich harder op te stellen als dat nodig is’, klinkt het.

Partner Content