Open Vld heeft haar driedaags Toekomstcongres afgesloten. In haar slottoespraak benadrukte partijvoorzitter Gwendolyn Rutten dat de Vlaamse liberalen "absolute voorrang" geven aan de economie. "Onze keuze is duidelijk: het gaat over onze toekomst, het gaat over sociaal-economische hervormingen."

In een tot de nok gevulde grote zaal van de Flagey-studio's blikten de kopstukken van de partij terug op het voorbije congres. Voorzitter Rutten was enthousiast over de ideologische herbronning van de partij. "We geloven in vooruitgang", zei ze. "Het is een kwestie van vertrouwen en van het zoeken naar nieuwe oplossingen."

Economie

Ze somde op welke zaken de Open Vld-leden een plaats gaven in hun Toekomstverklaring: het 5-5-5-plan "om de economie meer zuurstof te geven", een vrij erfrecht, gemeenschapsdienst voor wie lang op zoek is naar werk, en ook: federalisme.

Rutten verklaarde na haar toespraak dat de partij voor een "realistisch en haalbaar" programma wilde kiezen, en dat ze dat ook door het congres gekregen heeft. "We positioneren ons met een sterk economisch programma, maar ook met een visie op de samenleving. Het sociaal-economische moet de komende jaren de prioriteit zijn."

Bart De Wever

Op het congres werd de naam van N-VA of van Bart De Wever geen enkele keer genoemd, behalve toen cabaretier Geert Hoste op het podium verscheen. Rutten wou over het institutionele alleen kwijt dat Open Vld in het volgende federale parlement met een gewone meerderheid wil werken, en niet met een tweederde meerderheid. "Je kunt geen nieuwe staatshervorming doorvoeren én een sterke economische focus leggen", zei ze. (Belga/EE)

Open Vld heeft haar driedaags Toekomstcongres afgesloten. In haar slottoespraak benadrukte partijvoorzitter Gwendolyn Rutten dat de Vlaamse liberalen "absolute voorrang" geven aan de economie. "Onze keuze is duidelijk: het gaat over onze toekomst, het gaat over sociaal-economische hervormingen." In een tot de nok gevulde grote zaal van de Flagey-studio's blikten de kopstukken van de partij terug op het voorbije congres. Voorzitter Rutten was enthousiast over de ideologische herbronning van de partij. "We geloven in vooruitgang", zei ze. "Het is een kwestie van vertrouwen en van het zoeken naar nieuwe oplossingen."EconomieZe somde op welke zaken de Open Vld-leden een plaats gaven in hun Toekomstverklaring: het 5-5-5-plan "om de economie meer zuurstof te geven", een vrij erfrecht, gemeenschapsdienst voor wie lang op zoek is naar werk, en ook: federalisme. Rutten verklaarde na haar toespraak dat de partij voor een "realistisch en haalbaar" programma wilde kiezen, en dat ze dat ook door het congres gekregen heeft. "We positioneren ons met een sterk economisch programma, maar ook met een visie op de samenleving. Het sociaal-economische moet de komende jaren de prioriteit zijn." Bart De WeverOp het congres werd de naam van N-VA of van Bart De Wever geen enkele keer genoemd, behalve toen cabaretier Geert Hoste op het podium verscheen. Rutten wou over het institutionele alleen kwijt dat Open Vld in het volgende federale parlement met een gewone meerderheid wil werken, en niet met een tweederde meerderheid. "Je kunt geen nieuwe staatshervorming doorvoeren én een sterke economische focus leggen", zei ze. (Belga/EE)