De NMBS schort de boetes op die ze had opgelegd aan treinbestuurders die hadden deelgenomen aan een spontane staking. Daarmee zwichten de spoorwegen voor het Autonoom Syndicaat van Treinbestuurders (ASTB), een niet-erkende vakbond met 500 leden. Dat bericht De Morgen. De treinbestuurders hadden ermee gedreigd tussen 6 en 10 augustus het treinverkeer lam te leggen.

Staking

Het conflict tussen vakbond en directie draait om een staking op 14 mei. Toen legden enkele treinbestuurders spontaan het werk neer na het treinongeval van Godinne, waar twee goederentreinen op elkaar botsten.

De twee treinbestuurders kwamen er met de schrik vanaf, maar het ASTB legde even later toch het werk neer. De signalisatie in Godinne zou niet naar behoren gewerkt hebben.

De NMBS plooide uiteindelijk voor de vakbond en werd afgesproken dat de sancties (12,50 euro boete en het niet betalen van de niet-gepresteerde uren) voor de machinisten ten minste tot in semptember worden opgeschort. (Belga/EE)

De NMBS schort de boetes op die ze had opgelegd aan treinbestuurders die hadden deelgenomen aan een spontane staking. Daarmee zwichten de spoorwegen voor het Autonoom Syndicaat van Treinbestuurders (ASTB), een niet-erkende vakbond met 500 leden. Dat bericht De Morgen. De treinbestuurders hadden ermee gedreigd tussen 6 en 10 augustus het treinverkeer lam te leggen. Staking Het conflict tussen vakbond en directie draait om een staking op 14 mei. Toen legden enkele treinbestuurders spontaan het werk neer na het treinongeval van Godinne, waar twee goederentreinen op elkaar botsten. De twee treinbestuurders kwamen er met de schrik vanaf, maar het ASTB legde even later toch het werk neer. De signalisatie in Godinne zou niet naar behoren gewerkt hebben. De NMBS plooide uiteindelijk voor de vakbond en werd afgesproken dat de sancties (12,50 euro boete en het niet betalen van de niet-gepresteerde uren) voor de machinisten ten minste tot in semptember worden opgeschort. (Belga/EE)