De Nederlandse minister-president Mark Rutte vraagt de Zwitserse regering om een bloedstaal van de Belgische buschauffeur die in 2012 tegen een tunnelwand botste in Sierre. Hij wil eindelijk uitsluitsel over de vraag of het om een wanhoopsdaad ging, sschrijft Het Laatste Nieuws.

In Zwitserland is het onderzoek naar de ramp afgesloten zonder dat de oorzaak werd benoemd. Intussen groeide echter het vermoeden dat chauffeur Geert Michiels een wanhoopsdaad beging. Hij slikte al twee jaar Seroxat, een antidepressivum waarvan is geweten dat het het risico op suïcidaal gedrag verhoogt. Omdat het verhoogde risico samenhangt met een variatie in het DNA, drong een aantal ouders eerder al aan op een bloedonderzoek, maar de Zwitserse autoriteiten hebben dat verzoek altijd afgewezen. Een van de ouders schreef "met de moed der wanhoop de Nederlandse en Belgische regeringsleiders aan", en kreeg nu een antwoord van premier Rutte.

"Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft in reactie op uw brief laten weten graag na te gaan op welke wijze de Zwitserse autoriteiten kunnen worden benaderd met het verzoek een bloedmonster beschikbaar te stellen voor onderzoek", klinkt het. (Belga/TE)

De Nederlandse minister-president Mark Rutte vraagt de Zwitserse regering om een bloedstaal van de Belgische buschauffeur die in 2012 tegen een tunnelwand botste in Sierre. Hij wil eindelijk uitsluitsel over de vraag of het om een wanhoopsdaad ging, sschrijft Het Laatste Nieuws. In Zwitserland is het onderzoek naar de ramp afgesloten zonder dat de oorzaak werd benoemd. Intussen groeide echter het vermoeden dat chauffeur Geert Michiels een wanhoopsdaad beging. Hij slikte al twee jaar Seroxat, een antidepressivum waarvan is geweten dat het het risico op suïcidaal gedrag verhoogt. Omdat het verhoogde risico samenhangt met een variatie in het DNA, drong een aantal ouders eerder al aan op een bloedonderzoek, maar de Zwitserse autoriteiten hebben dat verzoek altijd afgewezen. Een van de ouders schreef "met de moed der wanhoop de Nederlandse en Belgische regeringsleiders aan", en kreeg nu een antwoord van premier Rutte. "Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft in reactie op uw brief laten weten graag na te gaan op welke wijze de Zwitserse autoriteiten kunnen worden benaderd met het verzoek een bloedmonster beschikbaar te stellen voor onderzoek", klinkt het. (Belga/TE)