Dat blijkt uit een enquête van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen, bericht de Gazet van Antwerpen.

Het NSZ bevroeg 429 ondernemingen in de Nederlands-Vlaamse grensstreek. Precies 44 procent bleek meer sollicitaties te krijgen van Nederlanders. "En een kwart van hen heeft al een of meer Nederlanders in dienst en is vrij tevreden over hen", zegt Christine Mattheeuws, voorzitster van het NSZ.

Geen Vlamingen te vinden

Volgens Mattheeuws gaan Vlaamse kmo's hoofdzakelijk in zee met Nederlanders omdat ze in de regio geen Vlamingen meer vinden. Ze grijpt het onderzoek aan om te pleiten voor een betere activeringspolitiek - de werkloosheid in Vlaanderen bedraagt 9,3 procent - en eventueel strengere sancties voor werklozen die onwillig zouden zijn.

Knelpuntberoepen

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB) bevestigt dat er meer Nederlandse aanbiedingen zijn, maar nuanceert. "De toestand op de Nederlandse arbeidsmarkt is nog slechter", klinkt het. "Die mensen gaan dus zelf op zoek. Zeker in knelpuntberoepen zoals in de bouw." (Belga/TV)

Dat blijkt uit een enquête van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen, bericht de Gazet van Antwerpen. Het NSZ bevroeg 429 ondernemingen in de Nederlands-Vlaamse grensstreek. Precies 44 procent bleek meer sollicitaties te krijgen van Nederlanders. "En een kwart van hen heeft al een of meer Nederlanders in dienst en is vrij tevreden over hen", zegt Christine Mattheeuws, voorzitster van het NSZ.Geen Vlamingen te vinden Volgens Mattheeuws gaan Vlaamse kmo's hoofdzakelijk in zee met Nederlanders omdat ze in de regio geen Vlamingen meer vinden. Ze grijpt het onderzoek aan om te pleiten voor een betere activeringspolitiek - de werkloosheid in Vlaanderen bedraagt 9,3 procent - en eventueel strengere sancties voor werklozen die onwillig zouden zijn.Knelpuntberoepen De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB) bevestigt dat er meer Nederlandse aanbiedingen zijn, maar nuanceert. "De toestand op de Nederlandse arbeidsmarkt is nog slechter", klinkt het. "Die mensen gaan dus zelf op zoek. Zeker in knelpuntberoepen zoals in de bouw." (Belga/TV)