Minister van Media en Cultuur Sven Gatz (Open VLD) gaf zondag in De Zevende Dag te kennen dat hij nadenkt over een meldpunt grensoverschrijdend gedrag voor de cultuursector. Dat voorstel heeft hij een maand geleden gedaan aan de culturele sector. De sector heeft tijd gevraagd om dit te overwegen.

Coalitiepartner N-VA is niet gewonnen voor het idee van Gatz. 'Uit de hoorzittingen in het Vlaams Parlement blijkt dat er geen nood is aan bijkomende meldpunten, maar wel aan het breder bekendmaken van het bestaande meldpunt 1712', zegt Vlaams parlementslid Peter Wouters.

Volgens Wouters moet de overheid vooral 'duidelijkheid creëren en versnippering tegengaan' en 'werk maken van een beleidsdomeinoverschrijdende aanpak van de problematiek'. Wouters: 'Het gaat niet op een nieuw meldpunt te willen creëren omdat een bestaand meldpunt te weinig bekend is. Beter is ervoor te zorgen dat het bestaande meldpunt algemeen bekend geraakt. Laat ons daar de prioriteit van maken'.

Minister van Media en Cultuur Sven Gatz (Open VLD) gaf zondag in De Zevende Dag te kennen dat hij nadenkt over een meldpunt grensoverschrijdend gedrag voor de cultuursector. Dat voorstel heeft hij een maand geleden gedaan aan de culturele sector. De sector heeft tijd gevraagd om dit te overwegen. Coalitiepartner N-VA is niet gewonnen voor het idee van Gatz. 'Uit de hoorzittingen in het Vlaams Parlement blijkt dat er geen nood is aan bijkomende meldpunten, maar wel aan het breder bekendmaken van het bestaande meldpunt 1712', zegt Vlaams parlementslid Peter Wouters. Volgens Wouters moet de overheid vooral 'duidelijkheid creëren en versnippering tegengaan' en 'werk maken van een beleidsdomeinoverschrijdende aanpak van de problematiek'. Wouters: 'Het gaat niet op een nieuw meldpunt te willen creëren omdat een bestaand meldpunt te weinig bekend is. Beter is ervoor te zorgen dat het bestaande meldpunt algemeen bekend geraakt. Laat ons daar de prioriteit van maken'.