Het Laatste Nieuws heeft die cijfers opgevraagd.

In de Scheldestad daalde het aantal pv's in de betrokken straten van 456 naar 314. Voor Brussel, waar ook militairen werden ingezet, is de tendens dezelfde, bevestigt een politiebron. Ook daar nam de criminaliteit in de betrokken straten af met 30 procent: van 790 pv's in de eerste weken van 2014 naar 550 pv's in 2015. Vooral woninginbraken, diefstallen en sluikstorten zijn teruggedrongen.

'Drie of vier straten verder?'

"Criminelen houden zeker rekening met de soldaten in de straten", zegt veiligheidsexpert Brice De Ruyver. "Ze worden trouwens niet alleen afgeschrikt door de militairen zelf, maar ze weten ook dat er wellicht nog meer maatregelen gelden, zoals camerabewaking en extra patrouilles". "Vraag is wel: slaan de criminelen drie of vier straten verder hun slag? Of daalt de criminaliteit overal? ", vraagt De Ruyver zich nog af.

(Belga/RR)

Het Laatste Nieuws heeft die cijfers opgevraagd.In de Scheldestad daalde het aantal pv's in de betrokken straten van 456 naar 314. Voor Brussel, waar ook militairen werden ingezet, is de tendens dezelfde, bevestigt een politiebron. Ook daar nam de criminaliteit in de betrokken straten af met 30 procent: van 790 pv's in de eerste weken van 2014 naar 550 pv's in 2015. Vooral woninginbraken, diefstallen en sluikstorten zijn teruggedrongen. "Criminelen houden zeker rekening met de soldaten in de straten", zegt veiligheidsexpert Brice De Ruyver. "Ze worden trouwens niet alleen afgeschrikt door de militairen zelf, maar ze weten ook dat er wellicht nog meer maatregelen gelden, zoals camerabewaking en extra patrouilles". "Vraag is wel: slaan de criminelen drie of vier straten verder hun slag? Of daalt de criminaliteit overal? ", vraagt De Ruyver zich nog af.(Belga/RR)