Er komt een einde aan de gratis bussen voor studenten. Studenten moeten vanaf volgend academiejaar 20 euro neertellen voor een jaarpas.

Bedoeling is om studenten op een doordachte manier te laten omgaan met het openbaar vervoer.

'Fietsparkings kunnen toevloed niet slikken'

Studentenkoepel Loko heeft zijn bedenkingen bij de maatregel. "Ik ben er zeker van dat een heel aantal studenten de buspas niet zal kopen. Deze wijziging gaat een grote invloed hebben op het Leuvense straatbeeld. Veel studenten zullen de fiets nemen of zelfs de auto. Ik hoop dat de stad daar op voorbereid is. Nu al kunnen de fietsparkings de toevloed niet slikken", zegt Ruben Bruynooghe van Loko op Radio 1. (AVE)

Er komt een einde aan de gratis bussen voor studenten. Studenten moeten vanaf volgend academiejaar 20 euro neertellen voor een jaarpas.Bedoeling is om studenten op een doordachte manier te laten omgaan met het openbaar vervoer. 'Fietsparkings kunnen toevloed niet slikken' Studentenkoepel Loko heeft zijn bedenkingen bij de maatregel. "Ik ben er zeker van dat een heel aantal studenten de buspas niet zal kopen. Deze wijziging gaat een grote invloed hebben op het Leuvense straatbeeld. Veel studenten zullen de fiets nemen of zelfs de auto. Ik hoop dat de stad daar op voorbereid is. Nu al kunnen de fietsparkings de toevloed niet slikken", zegt Ruben Bruynooghe van Loko op Radio 1. (AVE)