"Er moet duidelijkheid komen, bijvoorbeeld via een lijst met inbreuken waarvoor je zo'n sanctie riskeert", zegt Peeters vrijdag in Het Laatste Nieuws.

In de verkiezingstest van Het Laatste Nieuws zegt de Vlaamse regeringsleider van het huidige systeem af te willen. "Er mag in gekuist worden. Dan denk ik bijvoorbeeld aan boetes omdat je buiten op de trap boterhammen eet." Peeters denkt aan een beperkte lijst van inbreuken waarvoor je een sanctie riskeert. Sancties moeten niet altijd financieel zijn, gemeenschapsdienst kan ook, klinkt het.

CD&V-voorzitter Wouter Beke gaf echter aan het hele systeem te willen behouden. Een nuanceverschil, aldus Peeters. "Als partij willen we het GAS-systeem niet weg, wel evalueren." (Belga/TV)

"Er moet duidelijkheid komen, bijvoorbeeld via een lijst met inbreuken waarvoor je zo'n sanctie riskeert", zegt Peeters vrijdag in Het Laatste Nieuws.In de verkiezingstest van Het Laatste Nieuws zegt de Vlaamse regeringsleider van het huidige systeem af te willen. "Er mag in gekuist worden. Dan denk ik bijvoorbeeld aan boetes omdat je buiten op de trap boterhammen eet." Peeters denkt aan een beperkte lijst van inbreuken waarvoor je een sanctie riskeert. Sancties moeten niet altijd financieel zijn, gemeenschapsdienst kan ook, klinkt het.CD&V-voorzitter Wouter Beke gaf echter aan het hele systeem te willen behouden. Een nuanceverschil, aldus Peeters. "Als partij willen we het GAS-systeem niet weg, wel evalueren." (Belga/TV)