Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) is niet te spreken over de suggesties van het ACW rond de Vlaamse begroting. "De argumenten van het ACW houden geen steek", aldus Peeters in een reactie aan Villa Politica.

In een bijdrage in De Standaard zegt Sandra Rosvelds, het hoofd van de ACW-studiedienst, dat de Vlaamse regering niet dogmatisch moet vasthouden aan een begrotingsevenwicht. De christelijke werknemerskoepel zegt ook dat het Vlaamse regeerakkoord geen "bijbel" mag zijn en dat het derde VRT-net, de kindpremie en de Oosterweeltunnel geen prioriteit zijn.

Vlaams minister-president Peeters fronst zijn wenkbrauwen bij die opmerkingen vanuit de christelijke vleugel. "Dit is een heel eigenaardige vrije tribune van het ACW", klonk het.

Peeters: 'Ik ben het niet eens met ACW. Die argumenten houden geen steek'

Maar Peeters stelt zich vooral vragen bij de suggesties van het ACW. "De kindpremie is goed voor 15 miljoen euro, het derde VRT-net is goed voor minder dan 5 miljoen euro. De Oosterweelverbinding zal pas tegen 2016 of zelfs 2020 op de begroting wegen", aldus Peeters. "Ik ben het dan ook niet eens. De argumenten van het ACW houden geen steek".

Crevits: 'Het regeerakkoord is geen vodje papier'

Ook Vlaams CD&V-minister Hilde Crevits, in tegenstelling tot Peeters die van Unizo komt zelf van de ACW-vleugel binnen haar partij, kon de bijdrage van de ACW-medewerker maar weinig smaken. "Het regeerakkoord is geen vodje papier", zei ze aan Villa Politica.

"Het is een akkoord gesloten met drie partijen en dat wens ik zo veel mogelijk te respecteren". Ze hekelt ook het feit dat de Oosterweelverbinding "geen prioriteit" wordt genoemd. "Ik ben het daar niet mee eens". (Belga/SD)

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) is niet te spreken over de suggesties van het ACW rond de Vlaamse begroting. "De argumenten van het ACW houden geen steek", aldus Peeters in een reactie aan Villa Politica.In een bijdrage in De Standaard zegt Sandra Rosvelds, het hoofd van de ACW-studiedienst, dat de Vlaamse regering niet dogmatisch moet vasthouden aan een begrotingsevenwicht. De christelijke werknemerskoepel zegt ook dat het Vlaamse regeerakkoord geen "bijbel" mag zijn en dat het derde VRT-net, de kindpremie en de Oosterweeltunnel geen prioriteit zijn.Vlaams minister-president Peeters fronst zijn wenkbrauwen bij die opmerkingen vanuit de christelijke vleugel. "Dit is een heel eigenaardige vrije tribune van het ACW", klonk het. Peeters: 'Ik ben het niet eens met ACW. Die argumenten houden geen steek'Maar Peeters stelt zich vooral vragen bij de suggesties van het ACW. "De kindpremie is goed voor 15 miljoen euro, het derde VRT-net is goed voor minder dan 5 miljoen euro. De Oosterweelverbinding zal pas tegen 2016 of zelfs 2020 op de begroting wegen", aldus Peeters. "Ik ben het dan ook niet eens. De argumenten van het ACW houden geen steek".Crevits: 'Het regeerakkoord is geen vodje papier'Ook Vlaams CD&V-minister Hilde Crevits, in tegenstelling tot Peeters die van Unizo komt zelf van de ACW-vleugel binnen haar partij, kon de bijdrage van de ACW-medewerker maar weinig smaken. "Het regeerakkoord is geen vodje papier", zei ze aan Villa Politica. "Het is een akkoord gesloten met drie partijen en dat wens ik zo veel mogelijk te respecteren". Ze hekelt ook het feit dat de Oosterweelverbinding "geen prioriteit" wordt genoemd. "Ik ben het daar niet mee eens". (Belga/SD)