Het publiek moest buiten wachten tot de politie de zaal veilig had verklaard. © Belga

Aanslag verijdeld tijdens Miss België-verkiezing

Het federaal parket heeft zondag bevestigd dat er zaterdagavond, omstreeks 17.30 uur, in De Panne een 46-jarige man is aangehouden (Peter C.) die waarschijnlijk een aanslag wou plegen tijdens de verkiezing van Miss België.

De man was in het bezit van een handvuurwapen. In zijn voertuig werd eveneens een vuurwapen aangetroffen en een kogelwerende vest.

‘Uit het onderzoek is gebleken dat hij waarschijnlijk een aanslag wou plegen tijdens de verkiezing van Miss België die even later in Plopsaland zou plaatsvinden. De exacte beweegredenen van Peter C. zijn nog onduidelijk. Hij was niet gekend, noch bij politiediensten noch bij veiligheidsdiensten’, aldus het federaal parket in een persbericht.

De man was vergezeld van een vrouw van Nederlandse nationaliteit. Het is voorlopig niet duidelijk of zij op de hoogte was van zijn plannen.

‘De zaak werd toevertrouwd aan een onderzoeksrechter van het gerechtelijk arrondissement West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Die zal later zondag of maandagvoormiddag beslissen of beide personen bij hem worden voorgeleid en of hij een aanhoudingsmandaat zal afleveren’, staat nog in het persbericht.

De 21-jarige Emilie Vansteenkiste, een studente ergotherapie uit Elewijt, werd Miss België 2023.

Emilie Vansteenkiste, geflankeerd door de eerste eredames. © Belga

Partner Content