De 38-jarige Joris Vandenbroucke volgt John Crombez op als fractieleider in het Vlaams Parlement. Dat heeft de SP.A bekendgemaakt. Vandenbroucke was de enige kandidaat om Crombez op te volgen. Crombez werd afgelopen weekend verkozen als nieuwe SP.A-voorzitter.

Vandenbroucke startte zijn politieke loopbaan bij de Volksunie, verhuisde nadien naar Spirit en belandde finaal bij de SP.A. Vandenbroucke was tussen 2004 en 2009 al Vlaams parlementslid en werkte onder de vorige legislatuur als kabinetschef van voormalig SP.A-minister Freya Van den Bossche. (Belga/AVE)

De 38-jarige Joris Vandenbroucke volgt John Crombez op als fractieleider in het Vlaams Parlement. Dat heeft de SP.A bekendgemaakt. Vandenbroucke was de enige kandidaat om Crombez op te volgen. Crombez werd afgelopen weekend verkozen als nieuwe SP.A-voorzitter. Vandenbroucke startte zijn politieke loopbaan bij de Volksunie, verhuisde nadien naar Spirit en belandde finaal bij de SP.A. Vandenbroucke was tussen 2004 en 2009 al Vlaams parlementslid en werkte onder de vorige legislatuur als kabinetschef van voormalig SP.A-minister Freya Van den Bossche. (Belga/AVE)