Na een Telefacts-reportage over gevonden portefeuilles die zoek raken op politiekantoren, roept minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) lokale korpschefs op om een tandje bij te steken om de correcte opvolging van de procedures bij gevonden voorwerpen te verzekeren. "Dit is immers niet goed voor het imago van de politie", aldus Jambon.

'Een slordigheid'

Telefacts stuurde in heel Vlaanderen eerlijke vinders met een portefeuille naar het politiekantoor. In sommige politiezones blijkt men zelfs niet te weten wat met de gevonden portefeuille moet gebeuren, zo stelde Telefacts vast. Uiteindelijk worden vier portefeuilles niet meer teruggevonden, al duiken er later wel nog op als Telefacts met een cameraploeg het politiekantoor bezoekt.

Jambon spreekt over een slordigheid. "Het gaat om een detail, maar men moet er wel aandacht voor hebben. Het is aan de lokale korpsen om de procedures scherp te zetten."

'Tandje bijsteken'

De minister vindt niet dat vanuit de Wetstraat één procedure voor alle korpsen ingevoerd moet worden. "Dat is niet mogelijk omdat de lokale omstandigheden te verschillend zijn. Maar we gaan wel vragen om een tandje bij te steken", besluit de minister. (Belga/WB)

Na een Telefacts-reportage over gevonden portefeuilles die zoek raken op politiekantoren, roept minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) lokale korpschefs op om een tandje bij te steken om de correcte opvolging van de procedures bij gevonden voorwerpen te verzekeren. "Dit is immers niet goed voor het imago van de politie", aldus Jambon. Telefacts stuurde in heel Vlaanderen eerlijke vinders met een portefeuille naar het politiekantoor. In sommige politiezones blijkt men zelfs niet te weten wat met de gevonden portefeuille moet gebeuren, zo stelde Telefacts vast. Uiteindelijk worden vier portefeuilles niet meer teruggevonden, al duiken er later wel nog op als Telefacts met een cameraploeg het politiekantoor bezoekt. Jambon spreekt over een slordigheid. "Het gaat om een detail, maar men moet er wel aandacht voor hebben. Het is aan de lokale korpsen om de procedures scherp te zetten." De minister vindt niet dat vanuit de Wetstraat één procedure voor alle korpsen ingevoerd moet worden. "Dat is niet mogelijk omdat de lokale omstandigheden te verschillend zijn. Maar we gaan wel vragen om een tandje bij te steken", besluit de minister. (Belga/WB)