De drie namen zijn die van Samy Amimour, Foued Mohammed Aggad en Omar Mostefaï, de drie Franse aanvallers van de Bataclan die in de Parijse concertzaal 90 mensen om het leven brachten, aldus de krant Süddeutsche Zeitung en de televisiezenders NDR en WDR, die samen toegang kregen tot de documenten.

De naam Abdelhamid Abaaoud, die beschouwd wordt als een van de organisatoren van de aanslagen waarbij in totaal 130 doden vielen, staat ook op de lijsten, maar enkel als 'borg' voor de toegang tot Syrië van een andere Franse jihadist, wiens identiteit niet gepreciseerd wordt.

De gelekte documenten zijn in handen van verscheidene media en van de autoriteiten van sommige westerse landen. De Duitse regering bevestigde de authenticiteit ervan wat de Duitse IS-leden op de lijsten betreft.

'Niets nieuws'

In België zegt het Orgaan voor de Coördinatie en Analyse van de Dreiging (OCAD) dat de documenten geen informatie bevatten die nog niet bekend was bij hen.

'Het OCAD krijgt inlichtingen van haar partnerdiensten (zoals politie- en inlichtingendiensten), die relevant zijn op het vlak van extremisme en terrorisme', zei OCAD-directeur Paul Van Tigchelt aan persagentschap Belga. 'Het is op basis van zulke inlichtingen dat OCAD dreigingsevaluaties maakt, t.a.v. gebeurtenissen, plaatsen, personen e.d.m.'

55 landen

Sky News bevestigde woensdag dat het via een gedesillusioneerd voormalig lid van IS documenten had gekregen met daarin informatie over rekruten uit 55 landen. Het zou gaan om namen, telefoonnummers en adressen van 22.000 leden van de terreurgroepering. (Belga/KVDA)

De drie namen zijn die van Samy Amimour, Foued Mohammed Aggad en Omar Mostefaï, de drie Franse aanvallers van de Bataclan die in de Parijse concertzaal 90 mensen om het leven brachten, aldus de krant Süddeutsche Zeitung en de televisiezenders NDR en WDR, die samen toegang kregen tot de documenten. De naam Abdelhamid Abaaoud, die beschouwd wordt als een van de organisatoren van de aanslagen waarbij in totaal 130 doden vielen, staat ook op de lijsten, maar enkel als 'borg' voor de toegang tot Syrië van een andere Franse jihadist, wiens identiteit niet gepreciseerd wordt. De gelekte documenten zijn in handen van verscheidene media en van de autoriteiten van sommige westerse landen. De Duitse regering bevestigde de authenticiteit ervan wat de Duitse IS-leden op de lijsten betreft.In België zegt het Orgaan voor de Coördinatie en Analyse van de Dreiging (OCAD) dat de documenten geen informatie bevatten die nog niet bekend was bij hen. 'Het OCAD krijgt inlichtingen van haar partnerdiensten (zoals politie- en inlichtingendiensten), die relevant zijn op het vlak van extremisme en terrorisme', zei OCAD-directeur Paul Van Tigchelt aan persagentschap Belga. 'Het is op basis van zulke inlichtingen dat OCAD dreigingsevaluaties maakt, t.a.v. gebeurtenissen, plaatsen, personen e.d.m.' Sky News bevestigde woensdag dat het via een gedesillusioneerd voormalig lid van IS documenten had gekregen met daarin informatie over rekruten uit 55 landen. Het zou gaan om namen, telefoonnummers en adressen van 22.000 leden van de terreurgroepering. (Belga/KVDA)