De voorzitters van de vier Franstalige partijen (PS, CDH, Ecolo en MR) komen donderdag voorafgaand aan de plenaire Kamerzitting bijeen over het dossier Brussel-Halle-Vilvoorde.

PS-voorzitter Elio Di Rupo had de vergadering tijdens het weekeinde al aangekondigd.

De N-VA zal weliswaar de hoogdringende behandeling van een wetsvoorstel over de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde niet vragen zolang de verduidelijkingsopdracht van haar voorzitter loopt, maar N-VA-fractieleider Jan Jambon had zondag verklaard dat na afloop 'de parlementaire weg open ligt'.

Di Rupo liet daarop weten dat hij PS, CDH, Ecolo én MR zou bijeenroepen. De PS-voorzitter wil de agenda van de vergadering beperken tot de parlementaire procedure inzake B-H-V, maar de MR liet al weten dat de agenda ruimer moet zijn dan dat.

De voorzitters van de vier Franstalige partijen (PS, CDH, Ecolo en MR) komen donderdag voorafgaand aan de plenaire Kamerzitting bijeen over het dossier Brussel-Halle-Vilvoorde.PS-voorzitter Elio Di Rupo had de vergadering tijdens het weekeinde al aangekondigd. De N-VA zal weliswaar de hoogdringende behandeling van een wetsvoorstel over de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde niet vragen zolang de verduidelijkingsopdracht van haar voorzitter loopt, maar N-VA-fractieleider Jan Jambon had zondag verklaard dat na afloop 'de parlementaire weg open ligt'.Di Rupo liet daarop weten dat hij PS, CDH, Ecolo én MR zou bijeenroepen. De PS-voorzitter wil de agenda van de vergadering beperken tot de parlementaire procedure inzake B-H-V, maar de MR liet al weten dat de agenda ruimer moet zijn dan dat.