Drie Kamerleden van Vlaams Belang en de voorzitter van Démocratie nationale zijn gisteren in Damascus aangekomen. Na een delegatie Franse parlementsleden is het de beurt aan hun Belgische collega's om Damascus te 'bezoeken'.

Drie verkozenen van het Vlaams Belang, Kamerleden Filip Dewinter en Jan Penris en senator Anke Van Dermeersch (Vlaams Parlement) en Marco Santi, voorzitter van Démocratie nationale, een Franstalige extreemrechtse partij, zijn volgens een lokale bron die onze collega's van leVif.be contacteerden maandagavond in de Syrische hoofdstad aangekomen.

Ontmoeting al-Assad

Het is niet de eerste maal dat Filip Dewinter het door een burgeroorlog verscheurde Syrië bezoekt. Ook in oktober 2014 bezocht hij het land. Hij hoopte toen president Bashar al-Assad te ontmoeten, maar moest uiteindelijk afzien van zijn plan. 'Ik wil objectief geïnformeerd worden over de oorlog in Syrie en over de Belgen die daar vechten, klonk het toen.(François Janne d'Othée)

Drie Kamerleden van Vlaams Belang en de voorzitter van Démocratie nationale zijn gisteren in Damascus aangekomen. Na een delegatie Franse parlementsleden is het de beurt aan hun Belgische collega's om Damascus te 'bezoeken'. Drie verkozenen van het Vlaams Belang, Kamerleden Filip Dewinter en Jan Penris en senator Anke Van Dermeersch (Vlaams Parlement) en Marco Santi, voorzitter van Démocratie nationale, een Franstalige extreemrechtse partij, zijn volgens een lokale bron die onze collega's van leVif.be contacteerden maandagavond in de Syrische hoofdstad aangekomen.Het is niet de eerste maal dat Filip Dewinter het door een burgeroorlog verscheurde Syrië bezoekt. Ook in oktober 2014 bezocht hij het land. Hij hoopte toen president Bashar al-Assad te ontmoeten, maar moest uiteindelijk afzien van zijn plan. 'Ik wil objectief geïnformeerd worden over de oorlog in Syrie en over de Belgen die daar vechten, klonk het toen.(François Janne d'Othée)