Het treinstation Brussel-Noord krijgt de volgende jaren een grondige facelift.

De NMBS Holding, de eigenaar van de stationsgebouwen, deelde maandag mee dat het station de komende vijf jaar grondig wordt gemoderniseerd.

Zo zullen de stationshal, de ingangen en de onderdoorgangen worden gerenoveerd.

De werken gaan vanaf deze week van start. Een deel van de lokettenzaal wordt afgeschermd voor de inrichting van een nieuw reiscentrum waar men treintickets en treininformatie kan bekomen.

Er komt ook een nieuw sanitair blok en een roltrap naar perron 1. De bagagelockers krijgen er hun vaste plaats.

Doorstroom vlotter

Om de doorstroom van de passagiers te verbeteren, komt er vanuit de lokettenhal een rechtstreekse doorsteek naar de onderdoorgang aan de kant van Schaarbeek.

In een latere fase komt er ook een doorsteek naar de onderdoorgang aan de kant van het centrum.

Tijdens de werken, wellicht vanaf eind mei, kan er geen gebruik gemaakt worden van de parking onder het station.

Perrons vlotter toegankelijk

De perrons zullen volgens de NMBS de volgende jaren vlotter toegankelijk worden gemaakt door de installatie van liften of roltrappen in de onderdoorgangen en aan de toegangen van Brussel-Noord.

Aan de noord- en zuidzijde van het station worden er voor de ingangen pleintjes aangelegd.

De stationshal krijgt een rechtstreekse verbinding met de ondergrondse fietsenstalling en de standplaatsen voor taxi's en deelauto's van Cambio.

Het treinstation Brussel-Noord krijgt de volgende jaren een grondige facelift.De NMBS Holding, de eigenaar van de stationsgebouwen, deelde maandag mee dat het station de komende vijf jaar grondig wordt gemoderniseerd.Zo zullen de stationshal, de ingangen en de onderdoorgangen worden gerenoveerd.De werken gaan vanaf deze week van start. Een deel van de lokettenzaal wordt afgeschermd voor de inrichting van een nieuw reiscentrum waar men treintickets en treininformatie kan bekomen.Er komt ook een nieuw sanitair blok en een roltrap naar perron 1. De bagagelockers krijgen er hun vaste plaats.Doorstroom vlotterOm de doorstroom van de passagiers te verbeteren, komt er vanuit de lokettenhal een rechtstreekse doorsteek naar de onderdoorgang aan de kant van Schaarbeek. In een latere fase komt er ook een doorsteek naar de onderdoorgang aan de kant van het centrum.Tijdens de werken, wellicht vanaf eind mei, kan er geen gebruik gemaakt worden van de parking onder het station.Perrons vlotter toegankelijkDe perrons zullen volgens de NMBS de volgende jaren vlotter toegankelijk worden gemaakt door de installatie van liften of roltrappen in de onderdoorgangen en aan de toegangen van Brussel-Noord. Aan de noord- en zuidzijde van het station worden er voor de ingangen pleintjes aangelegd. De stationshal krijgt een rechtstreekse verbinding met de ondergrondse fietsenstalling en de standplaatsen voor taxi's en deelauto's van Cambio.