Op 8 juni buigt de gemeenteraad van Oostende zich tijdens een extra zitting over de aangekondigde burgemeesterswissel. Deze week raakte bekend dat schepen Johan Vande Lanotte (SP.A) de burgemeesterssjerp overneemt van zijn partijgenoot Jean Vandecasteele. Groen vond in N-VA steun om de gemeenteraad twee weken vroeger dan voorzien bijeen te roepen om duidelijkheid te vragen.

'Tevreden met steun N-VA'

Groen nam het initiatief om een extra gemeenteraadszitting georganiseerd te krijgen. Dat kan mits een derde van de Oostendse gemeenteraadsleden daartoe bereid is. Veertien gemeenteraadsleden ondertekenden het verzoek en agendeerden het moment van zitting op maandag 8 juni.

"Wij zijn tevreden met de steun van N-VA voor ons initiatief. De politieke chaos in Oostende maakt een eensgezind en krachtdadig bestuur van onze stad onmogelijk. Binnen SP.A zijn er gemeenteraadsleden die hun ongenoegen laten blijken en de andere meerderheidsfracties zijn in die omstandigheden nog niet bereid om aan Johan Vande Lanotte hun steun te geven. Waarom is deze burgemeesterswissel nodig? Dit alles vraagt om opheldering", aldus Wouter De Vriendt, fractieleider van Groen in Oostende.

'Onenigheid binnen meerderheid'

De Vriendt en Björn Anseeuw (N-VA) zullen alvast interpelleren over de "onenigheid binnen de meerderheid over de aangekondighde burgemeesterswissel". "De Oostendenaar verdient degelijk bestuur. Wij willen dat de neuzen snel opnieuw in dezelfde richting staan, zodat we ons weer kunnen focussen op de essentie: hoe maken we van Oostende een bruisende, dynamische stad?", zegt De Vriendt.

De meerderheid bevestigt de organisatie van de extra zitting. De gemeenteraadsleden die tot deze zitting hebben opgeroepen, laten alvast weten te verzaken aan hun presentiegeld. (Belga/WB)

Op 8 juni buigt de gemeenteraad van Oostende zich tijdens een extra zitting over de aangekondigde burgemeesterswissel. Deze week raakte bekend dat schepen Johan Vande Lanotte (SP.A) de burgemeesterssjerp overneemt van zijn partijgenoot Jean Vandecasteele. Groen vond in N-VA steun om de gemeenteraad twee weken vroeger dan voorzien bijeen te roepen om duidelijkheid te vragen.Groen nam het initiatief om een extra gemeenteraadszitting georganiseerd te krijgen. Dat kan mits een derde van de Oostendse gemeenteraadsleden daartoe bereid is. Veertien gemeenteraadsleden ondertekenden het verzoek en agendeerden het moment van zitting op maandag 8 juni. "Wij zijn tevreden met de steun van N-VA voor ons initiatief. De politieke chaos in Oostende maakt een eensgezind en krachtdadig bestuur van onze stad onmogelijk. Binnen SP.A zijn er gemeenteraadsleden die hun ongenoegen laten blijken en de andere meerderheidsfracties zijn in die omstandigheden nog niet bereid om aan Johan Vande Lanotte hun steun te geven. Waarom is deze burgemeesterswissel nodig? Dit alles vraagt om opheldering", aldus Wouter De Vriendt, fractieleider van Groen in Oostende. De Vriendt en Björn Anseeuw (N-VA) zullen alvast interpelleren over de "onenigheid binnen de meerderheid over de aangekondighde burgemeesterswissel". "De Oostendenaar verdient degelijk bestuur. Wij willen dat de neuzen snel opnieuw in dezelfde richting staan, zodat we ons weer kunnen focussen op de essentie: hoe maken we van Oostende een bruisende, dynamische stad?", zegt De Vriendt. De meerderheid bevestigt de organisatie van de extra zitting. De gemeenteraadsleden die tot deze zitting hebben opgeroepen, laten alvast weten te verzaken aan hun presentiegeld. (Belga/WB)