'Zes schapenfokkers in de regio rond Jalhay maken zich zorgen over verschillende aanvallen, die wellicht aan een wolf toegeschreven kunnen worden', aldus de bioloog. Een DNA-analyse moet de identificatie van de wolf mogelijk maken.

Er zijn twee hypothesen over de identiteit van de wolf die heeft toegeslagen. 'We weten dat Akela, de wolf die in de Hoge Venen leeft, een vrouwtje heeft gevonden en dat het paar drie wolvenwelpen kreeg. Maar de aanvallen kunnen ook het werk zijn van een andere, geïsoleerde wolf', zegt de bioloog.

Het wolvenplan dat Wallonië uitwerkte is gericht op preventie en wil veehouders uitrusten om aanvallen te voorkomen. 'Na deze aanvallen in de regio Jalhay zal de dienst de fokkers methoden aanbieden om de wolf af te schrikken', aldus Violaine Fichefet. Die installatiekosten worden voor 80 procent door het Waalse gewest gedekt. De getroffen landbouwers kunnen ook rekenen op schadeloosstelling. (Belga)

'Zes schapenfokkers in de regio rond Jalhay maken zich zorgen over verschillende aanvallen, die wellicht aan een wolf toegeschreven kunnen worden', aldus de bioloog. Een DNA-analyse moet de identificatie van de wolf mogelijk maken. Er zijn twee hypothesen over de identiteit van de wolf die heeft toegeslagen. 'We weten dat Akela, de wolf die in de Hoge Venen leeft, een vrouwtje heeft gevonden en dat het paar drie wolvenwelpen kreeg. Maar de aanvallen kunnen ook het werk zijn van een andere, geïsoleerde wolf', zegt de bioloog. Het wolvenplan dat Wallonië uitwerkte is gericht op preventie en wil veehouders uitrusten om aanvallen te voorkomen. 'Na deze aanvallen in de regio Jalhay zal de dienst de fokkers methoden aanbieden om de wolf af te schrikken', aldus Violaine Fichefet. Die installatiekosten worden voor 80 procent door het Waalse gewest gedekt. De getroffen landbouwers kunnen ook rekenen op schadeloosstelling. (Belga)