Sandra De Preter (48) wordt de nieuwe gedelegeerd bestuurder van de VRT. Dat heeft Vlaams minister van Media Ingrid Lieten vrijdag bekendgemaakt. De Preter volgt Piet Van Roe op en wordt de eerste vrouw aan het hoofd van de openbare omroep.

Van Roe volgde eind december 2009 Dirk Wauters tijdelijk op aan het hoofd van de VRT na het ontslag van Wauters. Sindsdien werd er gezocht naar een opvolger voor Van Roe.

Die is gevonden in de persoon van De Preter, die vrijdag werd voorgesteld door Vlaams minister van Media Ingrid Lieten. De Vlaamse regering raakte het vlak voor het zomerreces eens over haar.

De Preter staat voor enkele uitdagingen. Zo is er het besparingsplan, waarbij de openbare omroep 65 miljoen euro extra moet bezuinigen. In het najaar moet er met de Vlaamse regering onderhandeld worden over een nieuwe beheersovereenkomst.

Carrière

De Preter is handels- en bedrijfseconomisch ingenieur en werkt sinds 1998 bij uitgeversbedrijf Sanoma Magazines België, waar ze verschillende functies uitoefende.

Zo werd ze er in 2006 aangesteld tot tijdelijk gedelegeerd bestuurder. Momenteel is ze er uitgeefdirecteur en lid van het directiecomité.

De Preter startte haar carrière bij British American Tobacco en werkte ook bij Delacre en Barry Callebaut.

Sandra De Preter (48) wordt de nieuwe gedelegeerd bestuurder van de VRT. Dat heeft Vlaams minister van Media Ingrid Lieten vrijdag bekendgemaakt. De Preter volgt Piet Van Roe op en wordt de eerste vrouw aan het hoofd van de openbare omroep. Van Roe volgde eind december 2009 Dirk Wauters tijdelijk op aan het hoofd van de VRT na het ontslag van Wauters. Sindsdien werd er gezocht naar een opvolger voor Van Roe. Die is gevonden in de persoon van De Preter, die vrijdag werd voorgesteld door Vlaams minister van Media Ingrid Lieten. De Vlaamse regering raakte het vlak voor het zomerreces eens over haar.De Preter staat voor enkele uitdagingen. Zo is er het besparingsplan, waarbij de openbare omroep 65 miljoen euro extra moet bezuinigen. In het najaar moet er met de Vlaamse regering onderhandeld worden over een nieuwe beheersovereenkomst.CarrièreDe Preter is handels- en bedrijfseconomisch ingenieur en werkt sinds 1998 bij uitgeversbedrijf Sanoma Magazines België, waar ze verschillende functies uitoefende. Zo werd ze er in 2006 aangesteld tot tijdelijk gedelegeerd bestuurder. Momenteel is ze er uitgeefdirecteur en lid van het directiecomité. De Preter startte haar carrière bij British American Tobacco en werkte ook bij Delacre en Barry Callebaut.