De inzamelactie voor een slachtoffer van vernielingen na de nationale betoging afgelopen donderdag, leverde 19.340 euro op. Dat blijkt na het afsluiten van de campagne om 12.00 uur.

De solidariteitsactie werd door 1.261 mensen gesteund. "Het is een prachtig signaal tegen polarisatie en voor solidariteit", zegt initiatiefnemer Bruno Dillen. "Een signaal dat een kleine minderheid relschoppers niet representatief is voor een hele groep. Maar ook een signaal dat we dit niet hoeven te accepteren en niet stil hoeven toe te kijken wanneer omwonenden een directe negatieve impact voelen van wat als een vreedzame protestactie had moeten doorgaan."

Het bedrag, min de kosten die het crowdfundingsplatform aanrekent, wordt nu op een derdenrekening bij een notaris gestort, zodat de giften transparant en belastingsvrij verdeeld kunnen worden.

Oranje wagen

Adbdeslam, de elektricien met de oranje wagen voor wie de actie werd opgestart, wordt als eerste geholpen om zijn wagen en materiaal te recupereren.

De initiatiefnemers proberen ondertussen andere slachtoffers te identificeren om hen een financieel een duwtje in de rug te geven. "Concreet houdt dit in dat we met een aantal experts in de materie, die hun tijd vrijwillig ter beschikking stellen, de mensen met ernstige schade aan hun auto en zonder dekkende autoverzekering gaan identificeren, hun dossiers gaan verzamelen en beoordelen. Omwille van de grote groep slachtoffers zal dit geen eenvoudige taak zijn. We zullen helaas niet alle schade kunnen vergoeden en iedereen kunnen helpen. We hopen dan ook dat men dit signaal op een hoger niveau oppikt."

Tot slot wordt een bedrag van 2.000 euro gestort aan een te bepalen liefdadigheidsorganisatie in Brussel, zodat ook alle andere getroffenen een positief signaal krijgen, aldus Dillen nog. (Belga/TE)

De inzamelactie voor een slachtoffer van vernielingen na de nationale betoging afgelopen donderdag, leverde 19.340 euro op. Dat blijkt na het afsluiten van de campagne om 12.00 uur.De solidariteitsactie werd door 1.261 mensen gesteund. "Het is een prachtig signaal tegen polarisatie en voor solidariteit", zegt initiatiefnemer Bruno Dillen. "Een signaal dat een kleine minderheid relschoppers niet representatief is voor een hele groep. Maar ook een signaal dat we dit niet hoeven te accepteren en niet stil hoeven toe te kijken wanneer omwonenden een directe negatieve impact voelen van wat als een vreedzame protestactie had moeten doorgaan." Het bedrag, min de kosten die het crowdfundingsplatform aanrekent, wordt nu op een derdenrekening bij een notaris gestort, zodat de giften transparant en belastingsvrij verdeeld kunnen worden. Adbdeslam, de elektricien met de oranje wagen voor wie de actie werd opgestart, wordt als eerste geholpen om zijn wagen en materiaal te recupereren. De initiatiefnemers proberen ondertussen andere slachtoffers te identificeren om hen een financieel een duwtje in de rug te geven. "Concreet houdt dit in dat we met een aantal experts in de materie, die hun tijd vrijwillig ter beschikking stellen, de mensen met ernstige schade aan hun auto en zonder dekkende autoverzekering gaan identificeren, hun dossiers gaan verzamelen en beoordelen. Omwille van de grote groep slachtoffers zal dit geen eenvoudige taak zijn. We zullen helaas niet alle schade kunnen vergoeden en iedereen kunnen helpen. We hopen dan ook dat men dit signaal op een hoger niveau oppikt." Tot slot wordt een bedrag van 2.000 euro gestort aan een te bepalen liefdadigheidsorganisatie in Brussel, zodat ook alle andere getroffenen een positief signaal krijgen, aldus Dillen nog. (Belga/TE)