De Vlaamse christendemocraten blijven wel voorstander van zo'n belasting, 'maar rechtvaardige fiscaliteit is te belangrijk om er politieke spelletjes mee te spelen', zei Verherstraeten aan de VRT-radio. 'Als mijn partij hierover discussieert, zal dat binnen de meerderheid zijn.'

Bondgenoot

Verherstraeten wijst erop dat minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) zelf heeft gezegd geen tegenstander te zijn van een taks op de zeer grote vermogens als die middelen aangewend worden voor een verdere loonlastverlaging.

'Dat lijkt mij een goede piste te zijn. Als de minister van Financiën een belastinghervorming wil op basis van die principes, dan heeft hij in ons een bondgenoot.'

Aanbod

CD&V verwijst de laatste tijd steeds nadrukkelijker naar een vermogenswinstbelasting. De christendemocraten schoven de maatregel al naar voren tijdens de federale regeringsonderhandelingen met N-VA, MR en Open VLD, maar hij haalde de eindmeet niet. Na het sluiten van het regeerakkoord blijft CD&V de vermogensbijdrage geregeld aanhalen, onder meer vorige week naar aanleiding van Luxleaks en afgelopen weekend bij monde van minister van Werk Kris Peeters.

Groen en SP.A zijn ook voorstander van een vermogenswinstbelasting en boden CD&V maandag aan een wisselmeerderheid te vormen, maar die komt er dus niet. (Belga/KVDA)

De Vlaamse christendemocraten blijven wel voorstander van zo'n belasting, 'maar rechtvaardige fiscaliteit is te belangrijk om er politieke spelletjes mee te spelen', zei Verherstraeten aan de VRT-radio. 'Als mijn partij hierover discussieert, zal dat binnen de meerderheid zijn.'Verherstraeten wijst erop dat minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) zelf heeft gezegd geen tegenstander te zijn van een taks op de zeer grote vermogens als die middelen aangewend worden voor een verdere loonlastverlaging. 'Dat lijkt mij een goede piste te zijn. Als de minister van Financiën een belastinghervorming wil op basis van die principes, dan heeft hij in ons een bondgenoot.'CD&V verwijst de laatste tijd steeds nadrukkelijker naar een vermogenswinstbelasting. De christendemocraten schoven de maatregel al naar voren tijdens de federale regeringsonderhandelingen met N-VA, MR en Open VLD, maar hij haalde de eindmeet niet. Na het sluiten van het regeerakkoord blijft CD&V de vermogensbijdrage geregeld aanhalen, onder meer vorige week naar aanleiding van Luxleaks en afgelopen weekend bij monde van minister van Werk Kris Peeters. Groen en SP.A zijn ook voorstander van een vermogenswinstbelasting en boden CD&V maandag aan een wisselmeerderheid te vormen, maar die komt er dus niet. (Belga/KVDA)