Dat schrijven de kranten van Mediahuis en Het Laatste Nieuws.

"Als het aan ons ligt, zullen er zo goed als geen BOB-acties meer uitgevoerd worden door de wegpolitie", zegt ­Carlo Medo, voorzitter van de politievakbond NSPV. "We hebben geen auto's of personeel om nog controles te doen. De toestand is desastreus. We hebben een tekort van 124 voertuigen en goed 250 man, op een voltallig ­kader van 1.100 personeels­leden".

De vakbond voerde tot maandag samen met de andere bonden onderhandelingen met minister Jan Jambon, maar die halen voorlopig niets uit. Door de staking zouden deze winter 50.000 controles minder worden uitgevoerd, ofwel 200.000 in plaats van de door de regering vooropgestelde 250.000 controles. Het grootste deel van de BOB-campagne wordt gedragen door de lokale korpsen: zij doen zo'n 80 procent van de acties.

Bij het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid hoopt men dat de staking toch vermeden kan worden. "We wensen dat de vakbonden en de overheid nog tot een vergelijk komen", zegt woordvoerder Stef Willems.

(Belga/RR)

Dat schrijven de kranten van Mediahuis en Het Laatste Nieuws."Als het aan ons ligt, zullen er zo goed als geen BOB-acties meer uitgevoerd worden door de wegpolitie", zegt ­Carlo Medo, voorzitter van de politievakbond NSPV. "We hebben geen auto's of personeel om nog controles te doen. De toestand is desastreus. We hebben een tekort van 124 voertuigen en goed 250 man, op een voltallig ­kader van 1.100 personeels­leden". De vakbond voerde tot maandag samen met de andere bonden onderhandelingen met minister Jan Jambon, maar die halen voorlopig niets uit. Door de staking zouden deze winter 50.000 controles minder worden uitgevoerd, ofwel 200.000 in plaats van de door de regering vooropgestelde 250.000 controles. Het grootste deel van de BOB-campagne wordt gedragen door de lokale korpsen: zij doen zo'n 80 procent van de acties. Bij het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid hoopt men dat de staking toch vermeden kan worden. "We wensen dat de vakbonden en de overheid nog tot een vergelijk komen", zegt woordvoerder Stef Willems.(Belga/RR)