In Gent zijn acht personen gewond geraakt toen een autobestuurder inreed op een tramhok. Dat werd vernomen bij de Gentse lokale politie. De bestuurder van de wagen pleegde daarna vluchtmisdrijf maar kon opgepakt worden, zegt het Gentse parket.

Het ongeval gebeurde rond 13 uur aan de Coupure in Gent. De autobestuurder week van de baan af en ramde een schuilhok van De Lijn. Acht personen raakten daarbij gewond, van wie twee zwaargewond. Geen van de slachtoffers verkeert in levensgevaar, zegt de lokale politie.

Het zou vooral gaan om leerlingen van het Koninklijk Technisch Atheneum MoBi in de omgeving. De bestuurder van de wagen pleegde vluchtmisdrijf. De politie kon later een verdachte oppakken, zegt parketwoordvoerster An Schoonjans. "Het gaat om een minderjarige jongen. Verder onderzoek moet uitmaken of hij alleen in de wagen zat. Er is een verkeersdeskundige aangesteld en de verdachte wordt momenteel verhoord."

Waar de verdachte werd opgepakt, is nog niet bekend. Het tramverkeer op de lijnen 4 en 24 is onderbroken tussen het Rabot en de Rozemarijnbrug, meldt De Lijn Oost-Vlaanderen. (Belga/EE)

In Gent zijn acht personen gewond geraakt toen een autobestuurder inreed op een tramhok. Dat werd vernomen bij de Gentse lokale politie. De bestuurder van de wagen pleegde daarna vluchtmisdrijf maar kon opgepakt worden, zegt het Gentse parket.Het ongeval gebeurde rond 13 uur aan de Coupure in Gent. De autobestuurder week van de baan af en ramde een schuilhok van De Lijn. Acht personen raakten daarbij gewond, van wie twee zwaargewond. Geen van de slachtoffers verkeert in levensgevaar, zegt de lokale politie. Het zou vooral gaan om leerlingen van het Koninklijk Technisch Atheneum MoBi in de omgeving. De bestuurder van de wagen pleegde vluchtmisdrijf. De politie kon later een verdachte oppakken, zegt parketwoordvoerster An Schoonjans. "Het gaat om een minderjarige jongen. Verder onderzoek moet uitmaken of hij alleen in de wagen zat. Er is een verkeersdeskundige aangesteld en de verdachte wordt momenteel verhoord." Waar de verdachte werd opgepakt, is nog niet bekend. Het tramverkeer op de lijnen 4 en 24 is onderbroken tussen het Rabot en de Rozemarijnbrug, meldt De Lijn Oost-Vlaanderen. (Belga/EE)