Enkele jonge Belgen die strijden aan het front in Syrië zijn opnieuw betrokken bij gruwelijke moorden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Er is ook sprake van onthoofdingen.

Dit weekend kwamen beelden naar buiten van een massagraf. Uit beelden en berichten op Facebook blijkt dat de Belgen, die in een villa ten noorden van Aleppo verbleven maar daar nu verdreven zijn door de rebellen, daar mee verantwoordelijk voor zijn. 'We hebben zeker 90 doden gemaakt', zo meldde een Fransman die met onze landgenoten optrekt. YouTube-filmpjes tonen slachtoffers in burgerkledij. Zeker één van hen is gemarteld terwijl zijn handen samengebonden zijn. Het gaat dus niet om rebellen, maar om geëxecuteerde gevangenen.

Koerdische slachtoffers

De Belgen maken deel uit van het extremistische 'Islamitische Staat in Irak en Groot-Syrië' (ISIS). Ze zijn verdreven uit Aleppo richting Azaz, zo'n 40 kilometer noordwaarts. Bij hun aankomst gingen meteen geruchten rond over onthoofdingen. Er doken beelden op van onthoofde lichamen bij een plaatsnaambord van Azaz. De vier slachtoffers zouden lid zijn van een Koerdische militie die tegen ISIS vecht.

Belgen betrokken bij onthoofdingen?

Of de Belgen bij die onthoofdingen betrokken waren, is nog niet bewezen aangezien er van de moorden zelf geen beelden zijn opgedoken. Dat er 'ogenschijnlijk zelfgemaakte' video's en foto's van de lijken op hun Facebookpagina's opduiken, doet Het Laatste Nieuws echter vermoeden dat ze er iets mee te maken hebben. Een extremist, de 19-jarige Brusselaar Abou Tayymia, zegt onomwonden bij de onthoofdingen geweest te zijn: 'Ze stonken als honden. Godzijdank dat Allah de ketters ontmaskert op die manier!'

Dit weekend kwamen beelden naar buiten van een massagraf. Uit beelden en berichten op Facebook blijkt dat de Belgen, die in een villa ten noorden van Aleppo verbleven maar daar nu verdreven zijn door de rebellen, daar mee verantwoordelijk voor zijn. 'We hebben zeker 90 doden gemaakt', zo meldde een Fransman die met onze landgenoten optrekt. YouTube-filmpjes tonen slachtoffers in burgerkledij. Zeker één van hen is gemarteld terwijl zijn handen samengebonden zijn. Het gaat dus niet om rebellen, maar om geëxecuteerde gevangenen. De Belgen maken deel uit van het extremistische 'Islamitische Staat in Irak en Groot-Syrië' (ISIS). Ze zijn verdreven uit Aleppo richting Azaz, zo'n 40 kilometer noordwaarts. Bij hun aankomst gingen meteen geruchten rond over onthoofdingen. Er doken beelden op van onthoofde lichamen bij een plaatsnaambord van Azaz. De vier slachtoffers zouden lid zijn van een Koerdische militie die tegen ISIS vecht.Of de Belgen bij die onthoofdingen betrokken waren, is nog niet bewezen aangezien er van de moorden zelf geen beelden zijn opgedoken. Dat er 'ogenschijnlijk zelfgemaakte' video's en foto's van de lijken op hun Facebookpagina's opduiken, doet Het Laatste Nieuws echter vermoeden dat ze er iets mee te maken hebben. Een extremist, de 19-jarige Brusselaar Abou Tayymia, zegt onomwonden bij de onthoofdingen geweest te zijn: 'Ze stonken als honden. Godzijdank dat Allah de ketters ontmaskert op die manier!'