Het Belgische leger moet voor de tweede keer op enkele maanden tijd om budgettaire redenen afzien van een mogelijke deelname aan de Europese militaire missie in de Centraal Afrikaanse Republiek. Dat heeft Belga maandag vernomen in de marge van het bezoek van minister van Defensie Steven Vandeput aan de Landcomponent in Leopoldsburg.

Omdat het leger volgend jaar zo'n 220 miljoen euro moet besparen, is er geen geld meer voor de deelname van het Belgische leger aan de EUFOR-missie in de Centraal Afrikaanse Republiek. Het Belgische leger zou daar ingezet worden voor de beveiliging van de luchthaven van Bangui. Ook onder de regering-Di Rupo moest het Belgische leger al eens om gelijkaardige redenen passen voor deelname aan de EUFOR-missie. (Belga/WB)

Het Belgische leger moet voor de tweede keer op enkele maanden tijd om budgettaire redenen afzien van een mogelijke deelname aan de Europese militaire missie in de Centraal Afrikaanse Republiek. Dat heeft Belga maandag vernomen in de marge van het bezoek van minister van Defensie Steven Vandeput aan de Landcomponent in Leopoldsburg. Omdat het leger volgend jaar zo'n 220 miljoen euro moet besparen, is er geen geld meer voor de deelname van het Belgische leger aan de EUFOR-missie in de Centraal Afrikaanse Republiek. Het Belgische leger zou daar ingezet worden voor de beveiliging van de luchthaven van Bangui. Ook onder de regering-Di Rupo moest het Belgische leger al eens om gelijkaardige redenen passen voor deelname aan de EUFOR-missie. (Belga/WB)