De federale regering hoopt komende week een akkoord te kunnen sluiten met de vakbonden over de politiepensioenen. Het kernkabinet heeft zich akkoord verklaard over de elementen waarmee kan worden onderhandeld.

Tot voor kort konden de meeste agenten met 58 jaar op pensioen, maar een arrest van het Grondwettelijk Hof maakt dat veel agenten langer zouden moeten werken. De bonden pikken dat niet en eisen een oplossing van de federale regering.

De federale regering is echter gebonden door het debat over de algemene pensioenhervorming, dat de komende maanden moet worden gevoerd.

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) liet meermaals verstaan daarop geen voorafname te willen doen.

Het kernkabinet is het uiteindelijk wel eens geworden over de elementen waarmee Jambon de bonden een voorstel kan doen.

Eén daarvan is een pensioenleeftijd van 59 jaar, maar die is volgens het kabinet niet los te zien van de andere voorwaarden.

Maandag wordt het voorstel opgesteld en dinsdag of woensdag komt er dan een overleg met de vakbonden. (Belga/BO)

De federale regering hoopt komende week een akkoord te kunnen sluiten met de vakbonden over de politiepensioenen. Het kernkabinet heeft zich akkoord verklaard over de elementen waarmee kan worden onderhandeld. Tot voor kort konden de meeste agenten met 58 jaar op pensioen, maar een arrest van het Grondwettelijk Hof maakt dat veel agenten langer zouden moeten werken. De bonden pikken dat niet en eisen een oplossing van de federale regering. De federale regering is echter gebonden door het debat over de algemene pensioenhervorming, dat de komende maanden moet worden gevoerd. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) liet meermaals verstaan daarop geen voorafname te willen doen. Het kernkabinet is het uiteindelijk wel eens geworden over de elementen waarmee Jambon de bonden een voorstel kan doen. Eén daarvan is een pensioenleeftijd van 59 jaar, maar die is volgens het kabinet niet los te zien van de andere voorwaarden. Maandag wordt het voorstel opgesteld en dinsdag of woensdag komt er dan een overleg met de vakbonden. (Belga/BO)