Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws vrijdag op basis van statistieken van de FOD Economie. Het totaal aantal verkeersongevallen daalde in België met zeven procent in vergelijking met 2012. Maar in Vlaanderen bleef het aantal verkeersdoden in 2013 steken op hetzelfde niveau als het jaar voordien, 384. "Een zorgwekkende trend", zegt verkeersexpert Werner De Dobbeleer van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV).

Bovendien is het aantal slachtoffers onder de zwakke weggebruikers sinds 2005 nauwelijks gedaald. "Gordel-, alcohol- en snelheidscampagnes hebben ervoor gezorgd dat het aantal slachtoffers in de auto sterk is gedaald. Daarentegen zien we het aandeel van de zwakke weggebruikers alsmaar groeien in de statistiek. Dat is een serieus probleem." (Belga/TV)

Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws vrijdag op basis van statistieken van de FOD Economie. Het totaal aantal verkeersongevallen daalde in België met zeven procent in vergelijking met 2012. Maar in Vlaanderen bleef het aantal verkeersdoden in 2013 steken op hetzelfde niveau als het jaar voordien, 384. "Een zorgwekkende trend", zegt verkeersexpert Werner De Dobbeleer van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). Bovendien is het aantal slachtoffers onder de zwakke weggebruikers sinds 2005 nauwelijks gedaald. "Gordel-, alcohol- en snelheidscampagnes hebben ervoor gezorgd dat het aantal slachtoffers in de auto sterk is gedaald. Daarentegen zien we het aandeel van de zwakke weggebruikers alsmaar groeien in de statistiek. Dat is een serieus probleem." (Belga/TV)