Volgens VTM en CNN reisden de drie verdachten met een taxi naar de luchthaven. Ze wilden vier reistassen meenemen, maar kregen er maar drie in de koffer. Ze brachten een van de tassen terug naar hun appartement.

Aan de luchthaven wilde de chauffeur hen helpen bij het uitladen, maar ze waren zo uitdrukkelijk dat hij de tassen niet mocht aanraken dat hij het verdacht vond.

De drie gingen elk met een bagagewagentje op de vertrekhal af.

Volgens Francis Vermeiren, de burgemeester van Zaventem die de veiligheidsbeelden kon bekijken, en die hierover met Belga praatte, haakte de ene verdachte af. Hij liet zijn wagentje met de bagage in de steek en rende weg.

De andere twee, die elk één handschoen droegen - misschien om een ontstekingsmechanisme te verbergen - liepen door en brachten hun bom tot ontploffing.

De bom in het derde bagagewagentje werd later door de ontmijningsdienst onschadelijk gemaakt.

Spijkerbom

Na de ontploffingen alarmeerde de taxichauffeur, volgens VTM en CNN, de politie, en bracht hij de opsporingsdiensten naar een appartement in Schaarbeek waar hij de drie had opgepikt.

De buurt werd afgezet, bewoners werden geëvacueerd, een helikopter met sniper aan boord hing een tijdlang boven dat deel van Schaarbeek.

Bij de huiszoeking vond men een spijkerbom (misschien de vierde tas die niet in de taxikoffer kon), chemische producten en een vlag van Islamitische Staat. Het appartement werd de hele nacht doorzocht.

Over de 3 verdachten is nog niets verder bekend. Er is een klopjacht aan de gang naar de voortvluchtige derde.

(RR)

Volgens VTM en CNN reisden de drie verdachten met een taxi naar de luchthaven. Ze wilden vier reistassen meenemen, maar kregen er maar drie in de koffer. Ze brachten een van de tassen terug naar hun appartement.Aan de luchthaven wilde de chauffeur hen helpen bij het uitladen, maar ze waren zo uitdrukkelijk dat hij de tassen niet mocht aanraken dat hij het verdacht vond. De drie gingen elk met een bagagewagentje op de vertrekhal af.Volgens Francis Vermeiren, de burgemeester van Zaventem die de veiligheidsbeelden kon bekijken, en die hierover met Belga praatte, haakte de ene verdachte af. Hij liet zijn wagentje met de bagage in de steek en rende weg. De andere twee, die elk één handschoen droegen - misschien om een ontstekingsmechanisme te verbergen - liepen door en brachten hun bom tot ontploffing.De bom in het derde bagagewagentje werd later door de ontmijningsdienst onschadelijk gemaakt.Na de ontploffingen alarmeerde de taxichauffeur, volgens VTM en CNN, de politie, en bracht hij de opsporingsdiensten naar een appartement in Schaarbeek waar hij de drie had opgepikt. De buurt werd afgezet, bewoners werden geëvacueerd, een helikopter met sniper aan boord hing een tijdlang boven dat deel van Schaarbeek. Bij de huiszoeking vond men een spijkerbom (misschien de vierde tas die niet in de taxikoffer kon), chemische producten en een vlag van Islamitische Staat. Het appartement werd de hele nacht doorzocht.Over de 3 verdachten is nog niets verder bekend. Er is een klopjacht aan de gang naar de voortvluchtige derde. (RR)