Vlaanderen telt binnenkort 80 zogenaamde "fietsostrades" of fietssnelwegen: brede, afzonderlijke fietspaden om snel van uw woonplaats tot in de stad te geraken. Dat berichten Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg woensdag.

Sommige van die fietssnelwegen zijn al grotendeels klaar, voor andere trajecten staan nog ingrijpende werken op stapel. Een aantal andere fietssnelwegen zit nog in de planningsfase. Vlaams parlementslid Mercedes Van Volcem vroeg aan mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA) een stand van zaken rond de fietssnelwegen. (Belga/WB)

Vlaanderen telt binnenkort 80 zogenaamde "fietsostrades" of fietssnelwegen: brede, afzonderlijke fietspaden om snel van uw woonplaats tot in de stad te geraken. Dat berichten Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg woensdag. Sommige van die fietssnelwegen zijn al grotendeels klaar, voor andere trajecten staan nog ingrijpende werken op stapel. Een aantal andere fietssnelwegen zit nog in de planningsfase. Vlaams parlementslid Mercedes Van Volcem vroeg aan mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA) een stand van zaken rond de fietssnelwegen. (Belga/WB)