400 mensen manifesteren in Leuven om overheidsmaatregelen te eisen tegen armoede

13/10/18 om 16:26 - Bijgewerkt om 16:26

Bron: Belga

In de Leuvense binnenstad hebben zaterdagnamiddag zowat 400 mensen gemanifesteerd om bijkomende overheidsmaatregelen te eisen tegen armoede.

400 mensen manifesteren in Leuven om overheidsmaatregelen te eisen tegen armoede

Manifestatie om bijkomende overheidsmaatregelen te eisen tegen armoede, 13 oktober 2018, Leuven. © Belga

Het initiatief voor deze jaarlijkse betoging in de marge van de Internationale dag tegen extreme armoede en sociale uitsluiting op 17 oktober ging uit van het Leuvens Collectief tegen Armoede en Sociale Uitsluiting.

Delen

De grondrechten van ieder mens op gezondheid, onderwijs, arbeid en huisvesting zijn niet negotieerbaar.

Organisator Lieven Verlinde (Buurtwerk 't Lampeke)

De manifestanten in deze veelkleurige stoet droegen slogans mee waarin een verhoging van de lage inkomens geëist werd en meer sociale woningen. Enkele manifestanten namen ook de te hoge ziekenhuisfactuur op de korrel. Slogans zoals 'Armoede knelt' en 'Recht voor iedereen op een waardig bestaan' doken ook herhaaldelijk op in de meegedragen bordjes.

Organisator Lieven Verlinde (Buurtwerk 't Lampeke) eiste in zijn toespraak dat de strijd tegen armoede en voor een solidaire samenleving prioriteit nummer één wordt van het overheidsbeleid. 'De grondrechten van ieder mens op gezondheid, onderwijs, arbeid en huisvesting zijn immers niet negotieerbaar.' Hij wees er ook op dat er ongelooflijk veel sterke mensen in kwetsbaarheid en armoede leven, want zonder die sterkte zouden ze niet kunnen overleven. 'Waarom wordt die sterkte niet gebruikt om de samenleving verder uit te bouwen', aldus Verlinde.

Lees meer over: