In Frankrijk werd één verdachte opgepakt, een Fransman met een zwaar gerechtelijk verleden, in België 24 mensen en in Zwitserland gaat het om 6 verdachten. "We gaan er van uit dat de man die in Frankrijk is opgepakt, één van de uitvoerders van de overval is", zegt Jean-Marc Meilleur van het Brusselse parket.

In Zwitserland werden een aantal diamanten teruggevonden die buitgemaakt werden bij de overval en bij de huiszoekingen in België zijn grote geldsommen, luxewagens en andere goederen in beslag genomen. Alle verdachten zijn tussen 30 en 50 jaar oud.

Wat de rol van de verschillende arrestanten is, is nog niet duidelijk.
"Minstens tien van de mensen die in België zijn opgepakt, stonden al gekend bij het gerecht, onder meer voor gewapende overvallen. Zij maakten deel uit van het Brusselse criminele milieu", aldus Jean-Marc Meilleur.

De overval op de luchthaven van Zaventem op 18 februari werd gepleegd door minstens 8 gewapende en gemaskerde mannen. Die drongen via een gat in de omheining het luchthaventerrein binnen en reden vervolgens tot aan een vliegtuig van de Zwitserse luchtvaartmaatschappij Swiss, waar een waardentransport van Brink's stond.

De overvallers haalden 121 colli's met voornamelijk diamanten uit het vliegtuig en gingen er aan hoge snelheid vandoor. (Belga/TE)

In Frankrijk werd één verdachte opgepakt, een Fransman met een zwaar gerechtelijk verleden, in België 24 mensen en in Zwitserland gaat het om 6 verdachten. "We gaan er van uit dat de man die in Frankrijk is opgepakt, één van de uitvoerders van de overval is", zegt Jean-Marc Meilleur van het Brusselse parket. In Zwitserland werden een aantal diamanten teruggevonden die buitgemaakt werden bij de overval en bij de huiszoekingen in België zijn grote geldsommen, luxewagens en andere goederen in beslag genomen. Alle verdachten zijn tussen 30 en 50 jaar oud. Wat de rol van de verschillende arrestanten is, is nog niet duidelijk. "Minstens tien van de mensen die in België zijn opgepakt, stonden al gekend bij het gerecht, onder meer voor gewapende overvallen. Zij maakten deel uit van het Brusselse criminele milieu", aldus Jean-Marc Meilleur. De overval op de luchthaven van Zaventem op 18 februari werd gepleegd door minstens 8 gewapende en gemaskerde mannen. Die drongen via een gat in de omheining het luchthaventerrein binnen en reden vervolgens tot aan een vliegtuig van de Zwitserse luchtvaartmaatschappij Swiss, waar een waardentransport van Brink's stond. De overvallers haalden 121 colli's met voornamelijk diamanten uit het vliegtuig en gingen er aan hoge snelheid vandoor. (Belga/TE)