Wat u moet weten over het autosalon van Brussel

Autosalon van Brussel © Knack.be
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

Van vrijdag 16 tot en met zondag 25 januari vindt in de paleizen van Brussels Expo het 93e autosalon van Brussel plaats. Organisator Febiac mikt op 390.000 bezoekers, meer dan het record van 385.000 uit 2013.

Zoals de traditie het wil in de onpare jaren gaat het om een salon voor bedrijfsvoertuigen, vrijetijdsvoertuigen en moto’s – ook wel eens ‘het kleine salon’ genoemd. Toch wordt het verschil met het groot salon met elke editie kleiner en kleiner.

Premières en droomwagens

Het salon 2015 belooft de autoliefhebber alvast zes wereldpremières, zeven Europese en een dertigtal Belgische premières. Eén van die wereldpremières is de vernieuwde Audi A1, die in Brussel gebouwd wordt. De BMW X5 hybride maakt in Brussel zijn Europese debuut.

Bovendien wordt voor het derde onpare jaar op rij een exclusieve tentoonstelling georganiseerd rond droomwagens, en dat in paleis 11 tijdens het slotweekend (23-25 januari) van het salon. Sommige bolides die er te bewonderen zullen zijn, waren nooit eerder te zien op Belgische bodem. Om toegang te krijgen tot de ‘Dream Cars’-zone betalen bezoekers een supplement van 5 euro wanneer ze pas op het salon zelf beslissen om de tentoonstelling te bezoeken. Doen ze dat echter op het moment dat ze hun ticket kopen bij de ingang van het salon, dan betalen ze slechts 4 euro.

Ook Job On Wheels, een project dat Febiac in 2013 lanceerde om de auto-afdelingen in het technische onderwijs te steunen, is net als vorig jaar opnieuw van de partij in paleis 4.

Praktische informatie

Het salon wordt op 15 januari 2015 officieel ingehuldigd door prins Laurent en zal open zijn voor het publiek van vrijdag 16 tot en met zondag 25 januari van 10 tot 18.30u. Er zijn daarnaast ook drie nocturnes tot 22 uur gepland op 16, 19 en 23 januari, een VIP-avond en een biker parade. Volwassenen betalen 13 euro inkom, kinderen van 6 tot 12 jaar zeven euro. Kinderen jonger dan 6 jaar mogen gratis binnen. Een gecombineerd ticket Dream Cars kost 17 euro. Meer info op autosalon.be.

Partner Content