Toyota doet dat naar eigen zeggen wegens de dalende vraag naar diesels. Vorig jaar waren diesels goed voor minder dan tien procent van de verkoop van het merk op de markt voor personenwagens, klinkt het. Hybrides - een combinatie van een elektrische motor en een verbrandingsmotor - waren goed voor 41 procent van de verkoop.

'Toyota zal in 2018 het dieselaanbod uitfaseren voor alle personenwagens', klinkt het in een persbericht van Toyota Europe. Voor commerciële voertuigen - zoals de Hilux, de Proace en de Land Cruiser - worden wel nog dieselmotoren aangeboden.

Toyota doet dat naar eigen zeggen wegens de dalende vraag naar diesels. Vorig jaar waren diesels goed voor minder dan tien procent van de verkoop van het merk op de markt voor personenwagens, klinkt het. Hybrides - een combinatie van een elektrische motor en een verbrandingsmotor - waren goed voor 41 procent van de verkoop.'Toyota zal in 2018 het dieselaanbod uitfaseren voor alle personenwagens', klinkt het in een persbericht van Toyota Europe. Voor commerciële voertuigen - zoals de Hilux, de Proace en de Land Cruiser - worden wel nog dieselmotoren aangeboden.