Nieuwe Range Rover Evoque: het aftellen is begonnen

19/11/18 om 08:01 - Bijgewerkt om 08:04

Bron: Belga

Land Rover toont een eerste glimp van de nieuwe Range Rover Evoque. De constructeur toont in Londen draadsculpturen van de compacte SUV. Deze kunst in de Britse hoofdstad is de voorbode van de wereldpremière.

Nieuwe Range Rover Evoque: het aftellen is begonnen

Nieuwe Range Rover Evoque: het aftellen is begonnen © BELGA

Land Rover telt af naar de wereldpremière van de nieuwe Range Rover Evoque met een serie draadsculpturen die geïnspireerd zijn op het nieuwe model. De levensgrote kunstwerken zijn niet alleen een blikvanger voor voetgangers in Londen. Land Rover lanceerde in 2010 de eerste generatie Range Rover Evoque en de opvolger van dit model oogt beloftevol.

De felgekleurde kunstwerken zijn ontworpen door het ontwerpteam van Land Rover, dat aan de nieuwe Evoque heeft gewerkt en de verfijnde contouren toont waardoor men de proporties van de wagen al kan zien. De levensgrote draadsculpturen combineren eenvoudige lijnen met een moderne toets en ze tonen de sportieve daklijn en hogere gordellijn die typerend is voor het silhouet van de nieuwe Evoque. Vier van deze aantrekkelijke sculpturen zijn te zien op exclusieve locaties in de buurt van Kensington en Chelsea en ze zijn afgewerkt met koperen, rode en blauwe elementen.

Wereldwijd werden al ruim 750.000 exemplaren van de Range Rover Evoque verkocht en de wagen ontving al 225 internationale prijzen. Het orderboekje voor het nieuwe model - dat in Groot-Brittannië wordt ontworpen, ontwikkeld en gebouwd - wordt samen met de wereldpremière in Londen op 22 november geopend.(Belga)

Onze partners