De 'GL'-modellen (Gelände) van Mercedes zijn SUV-modellen met - afhankelijk van de versie (GLA, GLC en GLE) doorgedreven offroadcapaciteiten. Deze conceptversie van de GLB gebruikt de hardware van de GLA maar kiest niet voor coupétrekjes, maar wil bovenal extra interieurruimte bieden. Hij zal uiteraard tussen de GLA en de GLB worden gepositioneerd.

Deze conceptversie meet 4,63 meter, is 1,89 meter breed en 1,9 meter hoog. Het moet een praktische en robuuste SUV worden met een interieur dat tot zeven zitplaatsen biedt (waarvan twee kleinere zitjes in de kofferruimte). SUV's doen het de jongste jaren steeds beter en deze stoere modellen nemen de rol over van de tanende MPV (éénvolume) modellen. Mercedes is hierop geen uitzondering en verkocht het afgelopen jaar 820.000 SUV-modellen, waardoor dit het belangrijkste segment is geworden voor het merk met de ster.

Te oordelen aan de stoere koetswerkelementen en de grote velgen, zal deze GLB ook terreincapaciteiten hebben zoals de 4Matic vierwielaandrijving. Binnenin voorziet Mercedes een luxueuze afwerking en het nieuwe MBUX-infotainmentsysteem dat op de A-klasse werd geïntroduceerd. Deze conceptversie wordt aangedreven door een M 260 viercilinder benzinemotor met 224 Pk en 350 Nm.(Belga)

De 'GL'-modellen (Gelände) van Mercedes zijn SUV-modellen met - afhankelijk van de versie (GLA, GLC en GLE) doorgedreven offroadcapaciteiten. Deze conceptversie van de GLB gebruikt de hardware van de GLA maar kiest niet voor coupétrekjes, maar wil bovenal extra interieurruimte bieden. Hij zal uiteraard tussen de GLA en de GLB worden gepositioneerd. Deze conceptversie meet 4,63 meter, is 1,89 meter breed en 1,9 meter hoog. Het moet een praktische en robuuste SUV worden met een interieur dat tot zeven zitplaatsen biedt (waarvan twee kleinere zitjes in de kofferruimte). SUV's doen het de jongste jaren steeds beter en deze stoere modellen nemen de rol over van de tanende MPV (éénvolume) modellen. Mercedes is hierop geen uitzondering en verkocht het afgelopen jaar 820.000 SUV-modellen, waardoor dit het belangrijkste segment is geworden voor het merk met de ster. Te oordelen aan de stoere koetswerkelementen en de grote velgen, zal deze GLB ook terreincapaciteiten hebben zoals de 4Matic vierwielaandrijving. Binnenin voorziet Mercedes een luxueuze afwerking en het nieuwe MBUX-infotainmentsysteem dat op de A-klasse werd geïntroduceerd. Deze conceptversie wordt aangedreven door een M 260 viercilinder benzinemotor met 224 Pk en 350 Nm.(Belga)