Hyundai i30 N is wereldkampioen

20/11/18 om 10:04 - Bijgewerkt om 10:06

Bron: Belga

Gabriele Tarquini werd met de Hyundai i30 N de eerste kampioen in de FIA World Touring Car Cup. Een opsteker voor de Koreanen na de gemiste WRC-titel met Thierry Neuville.

Hyundai i30 N is wereldkampioen

Hyundai i30 N is wereldkampioen © BELGA

Hyundai maakte een sterk circuitdebuut met de nieuwe i30 N TCR. De wagen werd ontwikkeld met het oog op de World Touring Car Cup (WTCR) die dit jaar van start ging. Daarin kon het Koreaanse merk rekenen op de snelheid en de ervaring van de intussen 56-jarige Italiaanse toerwagenheld Gabriele Tarquini, die tijdens de finale in Macau de strijd in zijn voordeel kon beslissen. Hij is de nieuwe kampioen, voor zijn merkgenoot, de Fransman Yvan Muller. Ook bij de teams ging de titel naar Hyundai dankzij de puike resultaten van YMRacing.

De piloten van de Hyundai i30 N scoorden bijzonder sterk in het WTCR 2018. In de 10 verreden meetings lieten Gabriele Tarquini, Yvan Muller, Norbert Michelisz en Thed Bjork 13 zeges, 11 pole positions en 14 snelste wedstrijdronden optekenen. Leuk om weten is dat de racefans intussen een gelijkaardige straatversie van de Hyundai i30 N kunnen bestellen.(Belga)

Onze partners