Volgens Geotab, de wereldleider op de markt van telematicadiensten, gaat de batterij van een elektrische auto met ongeveer 2,3 procent per jaar achteruit. Uit onafhankelijke metingen blijkt dat de meeste elektrische auto's na 5 jaar nog een accucapaciteit van 90 procent hebben.

Onder normale omstandigheden haalt een accu minimaal 250.000 kilometer, heel wat meer dan de 150.000 kilometer die eerst werd voorspeld.

Een aantal merken, waaronder Polestar, geeft 8 jaar garantie (tot 160.000 km) op de lithium-ion batterij in zijn wagens.

In deze artikelreeks, gespreid over meerdere maanden, krijgt u elke week het antwoord op drie vragen over elektrisch rijden. Zit u met een vraag die nog niet beantwoord werd? Stel ze gerust hier.

Volgens Geotab, de wereldleider op de markt van telematicadiensten, gaat de batterij van een elektrische auto met ongeveer 2,3 procent per jaar achteruit. Uit onafhankelijke metingen blijkt dat de meeste elektrische auto's na 5 jaar nog een accucapaciteit van 90 procent hebben.Onder normale omstandigheden haalt een accu minimaal 250.000 kilometer, heel wat meer dan de 150.000 kilometer die eerst werd voorspeld.Een aantal merken, waaronder Polestar, geeft 8 jaar garantie (tot 160.000 km) op de lithium-ion batterij in zijn wagens.In deze artikelreeks, gespreid over meerdere maanden, krijgt u elke week het antwoord op drie vragen over elektrisch rijden. Zit u met een vraag die nog niet beantwoord werd? Stel ze gerust hier.