Groene wagens op het Autosalon: Volvo V60 Plug-in Hybrid

Volvo stelt op het Autosalon van Brussel in Belgische première de V60 Plug-in Hybrid voor, een auto met een CO²-uitstoot van minder dan 50 g/km die eind dit jaar zijn marktdebuut maakt.

De V60 Plug-in Hybrid, ’s werelds eerste diesel plug-in hybride, is het resultaat van een nauwe samenwerking van Volvo met het Zweedse energiebedrijf Vattenfall.

Drie keuzesVolvo prijst de V60 Plug-in Hybrid aan als ‘de beste eigenschappen van drie autotypes gecombineerd in één aantrekkelijke stationwagen’.

Met één druk op de knop kiest de bestuurder immers welke van drie verschillende autotypes hij of zij wilt besturen: ‘Pure’, een volledig elektrisch aangedreven auto met een actieradius van maximaal 50 km, ‘Hybrid’, een efficiënte hybrideauto met een CO²-uitstoot van slechts 49 gr/km, of ‘Power’, een krachtige auto met een vermogen van 215 pk en een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 6,9 seconden. Daar staat met 1,9 l/100 km echter een bijzonder laag verbruik tegenover.

Deze hybride kan zijn batterijen overigens niet alleen al rijdende maar ook via het stopcontact opladen. Afhankelijk van de stroomsterkte, laadt u de wagen volledig op in 3,5 tot 7,5 uur.

Van de Volvo V60 Plug-in Hybdrid maken eind 2012 de eerste duizend exemplaren hun marktdebuut. Basisprijs: maximaal 59.000 euro. (KVDA)

Partner Content