‘Droomwagens’ verhuizen naar ander uiterste van Autosalon

Ferrari © Belga Image

De stands die doorgaans de meeste aandacht krijgen op het Autosalon van Brussel, die van de zogenaamde ‘premiumwagens’, verhuizen dit jaar van paleis van 12 naar paleis 1 – het andere uiterste van het salon dus.

In paleis 1 – vaak het arme broertje van Brussels Expo genoemd – trokken sinds 2009 de gemotoriseerde tweewielers hun stands op, maar zij verhuizen naar paleis 8. De premiumexposanten waaronder Porsche, Lamborghini en Maserati, die lange tijd in de patio en nadien het vernieuwde paleis 12 exposeerden, zullen het paleis 1 innemen. Organisator Febiac spreekt van een strategische verhuis.

Algemeen directeur Pierre Lalmand, algemeen directeur van het Salon: ‘Uit onze enquêtes bij bezoekers en exposanten bleek een onevenwicht tussen de twee uiteinden van de tentoonstellingssite. Dat is de reden waarom we de ‘premiumexposanten’ voorgesteld hebben om naar paleis 1 te verhuizen. Dat moet ons in staat stellen om de bezoekers een prettiger en vlotter bezoek te garanderen, met belangstellingspolen die beter verdeeld zijn over de hele tentoonstellingsruimte.’

Ook het zomerterras met waterpartij, dat in 2014 zijn intrede deed, komt in paleis 1, net als enkele ambachtelijke constructeurs en tuners ‘die bijzonder origineel uit de hoek zullen komen’, zo belooft Lalmand.

Bezoekers hoeven geen extra toegangsprijs te betalen voor de premiumruimte. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content