Droomwagen van de dag: Rolls-Royce Ghost Extended Wheelbase

Het ultieme luxemerk Rolls-Royce, dat een uitstekend 2011 achter de rug heeft, stelt op het Autosalon van Brussel in Belgische première de nieuwe Ghost Extended Wheelbase voor.

De Extended Wheelbase is de eerste uitbreiding van de Ghost-familie die eind 2009 het licht zag. De wagen is 17 centimeter langer dan de Ghost en behoudt haar lange, ononderbroken oppervlakken en krachtige schouders en flanken. De achterdeuren zijn slechts 3,5 centimeter langer dan de voordeuren en draaien 89° open.

In het passagierscompartiment wordt meteen duidelijk waar elke additionele centimeter is toegevoegd. De extra ruimte nodigt uit om zich uit te strekken en voorziet de passagier van meer plaats om te werken, entertainen of relaxen. De knieruimte is meer dan verdubbeld van 16 tot 33 centimeter.

Ook een panoramisch zonnedak hoort bij de standaarduitrusting van deze nieuwe wagen, zodat de inzittenden van een natuurlijk licht kunnen genieten.

Interesse? Dan dient u een slordige 300.000 euro neer te tellen. Naast deze wagen vallen op de stand van Rolls-Royce ook een Phantom Drophead Coupé – de duurste wagen van het Salon – en een ‘gewone’ Ghost te bewonderen. (KVDA)

Partner Content