Droomwagen van de dag: Mercedes-Benz SLS AMG Roadster

De spectaculaire Mercedes-Benz SLS AMG bestaat voortaan ook als roadster. Die is, net als de SLS AMG E-CELL concept, te bezichtigen op de stand van het Duitse luxemerk op het Autosalon van Brussel.

De SLS AMG Roadster, een tweezitter met open of gesloten dak, doet met zijn atletisch design en zijn sterk, maar licht koetswerk in aluminium het hart van elke sportwagenliefhebber sneller slaan.

De krachtige 6.3 liter V8 motor ontwikkelt een vermogen van 571 pk. De SLS AMG Roadster – AMG staat voor de meest extreme versies met een overvloed aan pk’s – heeft dan ook amper 3,8 seconden nodig om op te trekken van 0 naar 100 km/u en haalt een topsnelheid van nagenoeg 320 km/u.

Milieuvriendelijk is deze sportwagen met een verbruik van 13,2 liter per 100 km en een CO2-uitstoot van 308 g/km natuurlijk niet.

100 procent elektrisch

Voor de elektrische variant moeten we nog wachten tot 2013, maar bezoekers van de Mercedes-stand op het Salon kunnen zich nu al vergapen aan de SLS AMG E-CELL concept car.

Deze superbolide wordt enkel en alleen door elektriciteit aangedreven. De vier synchrone motoren ontwikkelen een vermogen van 392 kw en 880 Nm koppel, en dat met een uitstoot van 0,0 gr. CO2 per km. (KVDA)

Partner Content