Droomwagen van de dag: McLaren MP4-12C

De eerste deelname van McLaren Automotive aan het Autosalon van Brussel gebeurt niet onopgemerkt: de constructeur stelt er de exclusieve sportwagen MP4-12C voor aan het grote publiek.

De MP4-12C wordt alom bejubeld als lichter, zuiniger en krachtiger dan zijn concurrenten en werd onlangs nog door Top Gear uitgeroepen tot ‘GT Car of the Year’.

Het gaat om de eerste McLaren in een nieuwe reeks van sportwagens gebaseerd op de technologieën, de prestaties, de efficiëntie en het gebruik van koolstofvezel uit de racewereld. Gewicht wordt bij McLaren als de ergste vijand beschouwd, want het heeft invloed op elk aspect van de prestaties van een auto: acceleratie, snelheid, rijgedrag, brandstofverbruik en CO²-uitstoot.

McLaren ontwikkelde voor de MP4-12C een sterke twin-turbo V8 motor met 600 pk en 600 Nm en die bij elke toerental een aanhoudende acceleratie levert. De wagen trekt op van 0 naar 100 kilometer per uur in amper 3,3 seconden.

‘Bespoke’

Naast een ‘gewone’ McLaren MP4-12C krijgen bezoekers van de stand op het Autosalon ook een ‘bespoke’ te bewonderen, ontworpen door het McLaren Special Operations team, verantwoordelijk voor unieke en geïndividualiseerde wagens.

Die bezit als opties onder meer een matsatijnen ‘Volcano Orange’ kleurfinish, speciale ‘diamond cut’ wielen met glossy zwarte binnenzijde, rijwindgeleiders boven de voorste wielen en ventilatiegaten voor de motor uit koolstofvezel. (KVDA)

Partner Content