BYD toont snelle speedster

Alain De Jong

BYD blijft in het nieuws met een vloed aan nieuwe modellen. Nu toont de fraaie Super 9 dat ook snelle sportwagens niet zullen ontbreken in het gamma van dit opkomende Chinese merk.

BYD is een naam die in Europa recent op de markt kwam. Het is tegelijk een groep met veel merken in zijn portfolio die bij ons nog niet allemaal aanwezig zijn maar wel al op de Aziatische markten zitten.

Zo zagen we bijvoorbeeld van Fang Cheng Bao verschillende SUV’s verschijnen, naast opvallende studiemodellen die de toekomstplannen van dit submerk weergeven. Vooral de Super 9 is daarbij een blikvanger. Dit is helemaal geen gezinswagen of SUV, maar een strak gelijnde speedster met een uiterst verfijnde stroomlijn. De bestuurder en zijn bijrijder zitten diep in de cockpit en worden tegen de wind alleen beschermd door minuscule windgeleiders. Een voorruit of een dak ontbreken gewoon.

Daaruit kunnen we besluiten dat compromisloos en prestatiegericht rijplezier centraal staat in deze Super 9, die gebruikt maakt van een volledig elektrische aandrijving. Er zijn nu nog geen technische specificaties bekend, maar weet dat de elektrische Yang Wang U9 van dezelfde autogroep maar liefst 1.305 pk levert. Dat verzekert dat ook de Super 9 en zijn eventuele, latere productieversie er als een kruisraket vandoor gaan.   

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content