Blikvangers op het Autosalon: Mercedes-Benz AMG SL 65

© KVDA

Hij past niet in de trend van zuinigere en schonere wagens, maar is wellicht wel een van de grootste publiekstrekkers van de stand van Mercedes-Benz in paleis 7 van het Autosalon: de AMG SL 65, voor de gelegenheid in blauw.

Blikvangers op het Autosalon: Mercedes-Benz AMG SL 65
© KVDA
Blikvangers op het Autosalon: Mercedes-Benz AMG SL 65
© KVDA

De cijfers zeggen het allemaal: een V12-biturbomotor (vermeld in het opschrift op de voorvleugels) met 630 pk, van 0 naar 100 km/u in niet meer dan vier seconden en een topsnelheid van 250 km/u (elektronisch begrensd). Daartegenover staat een gemiddeld verbruik van 11,6 liter per 100 km en een CO2-uitstoot van maar liefst 270 g/km – wat niet overdreven is voor een sportwagen van dit kaliber.

Aan het model dat tentoongesteld staat voor de bezoekers van het autosalon hangt een prijskaartje van 270.962,56 euro om precies te zijn.

Wie echter denkt dat dergelijke exclusieve bolides voor een zeer beperkt publiek zijn, vergist zich. Naar de krachtige V12-motor is blijkbaar zoveel vraag dat Mercedes-huistuner AMG het productieritme moet verhogen. Die productie zal overigens gebeuren op een nieuwe, grotere site in Mannheim en dat vanaf februari 2016.

Andere blikvangers op de stand van Mercedes zijn de vernieuwde GLS in Europese première, de nieuwe GLE en de nieuwe S Klasse Coupé en Cabriolet. Ook de F1-bolide van wereldkampioen Lewis Hamilton is te bezichtigen in paleis 7. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content